İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Anayasa Mahkemesi'nden RTÜK Yasası'na kısmi iptal

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, 4756 sayılı Yasa'nın, RTÜK'e TBMM tarafından üye seçimini düzenleyen hükmü ile yıllık ortalama izlenme veya dinlenme oranı yüzde 20'yi geçen radyo ve televizyonlarda bir gerçek veya tüzel kişinin veya bir sermaye grubunun sermaye payının yüzde 50'yi geçemeyeceğine ilişkin hükmünü iptal etti.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile 119 ve 111 milletvekilinin 4756 sayılı Yasa'nın bazı maddelerinin iptali istemiyle ayrı ayrı açtıkları davaları birleştirerek karara bağladıklarını söyledi.

Kılıç, RTÜK'e siyasi parti gruplarınca belirlenecek kontenjan doğrultusunda gösterilecek adaylar arasından TBMM Genel Kurulu'nca 5 üye seçimine ilişkin hükmü, Anayasa'ya aykırı bularak iptal ettiklerini bildirdi.

Kılıç, yıllık ortalama izlenme veya dinlenme oranı yüzde 20'yi geçen bir televizyon veya radyo kuruluşunda bir gerçek veya tüzel kişinin veya bir sermaye grubunun sermaye payının yüzde 50'yi geçemeyeceğine ilişkin hükmün de Anayasa'ya aykırı bulunarak, iptal edildiğini belirtti.

Haşim Kılıç, iptal edilen hükümlerin gerekçeli kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girmesine de karar verdiklerini söyledi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber