Emniyet'ten büyük suçlu takip ihalesi

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayiş ve Haberleşme Daire başkanlıkları yeni kayıt sistemleri almak amacıyla ihale açtı.

Polis, takip ettiği suçlunun tüm faaliyetlerini kayda alabilecek Organize çete lideri Alaattin Çakıcı gibi kanun kaçaklarını yakın takibe alan emniyet istihbarat ve kaçakçılık birimlerinde görevli ajan polisler, takibe aldıkları kaçakların tüm faaliyetlerini kayda alabilecek. Emniyet bu amaçla elinde sınırlı sayıda bulunan gizli kamera ve ses kayıt sistemini güçlendirmek için yeni ihale hazırlığına başladı.

Emniyet İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayiş ve Haberleşme Daire başkanlıkları yeni kayıt sistemleri almak amacıyla ihale açtı. Organize, mali ve narkotik suçlularla mücade eden KOM dairesi bu suçlara karşı etkinliğini artırmak üzere daha fazla telefonu takibe almak amacıyla yeni teknoloji satın alıyor. Teknik takip olarak adlandırılan telefon dinlemeyi gerçekleştiren KOM dairesi, bu amaçla çok kanallı haberleşme kayıt cihazı satın alacak. Söz konusu cihazlar aynı anda çok sayıda telefonu dinlemeye alabiliyor. 150 adet alınması planlanan cihazlardan bir bölümü il emniyet müdürlüklerine dağıtılacak. KOM dairesi yurtiçinde ve dışında takibe aldıkları kaçakların seslerini kaydedebilmek amacıyla 200 adet de mini dijital ses kayıt sistemi alacak. Özellikle kanun kaçağı ile yüz yüze gelindiğinde kullanılan bu sistemlerle donatılacak polis ajanları her türlü sesi kaydetme imkanına sahip olacak.

KOM dairesinin yanı sıra Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı da gizli kamera satın almayı planlıyor. 100 adet mini day-night kamera alacak İstihbarat Daire Başkanlığı, bu kameraları yine takibe aldıkları kaçakların faaliyetlerinin kaydedilmesi amacıyla kullanacak. Emniyet Asayiş Başkanlığı da dijital sisteme geçiyor. Çok sayıda mini dijital fotoğraf sistemi almayı planlayan Asayiş Başkanlığı, cinayet, gasp gibi olayları uluslararası çapta soruşturan birimlerini bu sistemlerle donatacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber