İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Belinize iyi haber!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Türkiye'de ilk kez uygulanmaya başlanan ?Spineassist Robot? sistemi, sakat kalma ya da felç olma riskini tamamen ortadan kaldırdı.

Bel kayması, omurga denilen kemik sisteminin birbirinin üzerine kayıp omuriliği sıkıştırmasıyla meydana gelen ve oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır.

Yürürken sık sık durma isteği, bacaklarda uyuşma, yanma hissiyle ortaya çıkan bel kayması, tedavi edilmezse ileriki safhalarda idrar tutamama, cinselliğin kaybı, yürüyememe, belden aşağısını hissetmeme gibi sonuçlara yol açabiliyor.

Bel kaymasının tek tedavisi ise beli titanyum vidalarla sabit hale getirip kaymayı önlemektir. Halk arasında ?Platin? ya da ?Vida? ameliyatı olarak adlandırılan bu tedavi yöntemi, oldukça riskli olarak bilinmektedir.

Vidaların ameliyat sırasında yanlış bir yere iletilmesi, tam doğru yerlere konulamaması birçok hastanın sakat kalmasıyla veya istenilen düzeyde iyileşmemesiyle sonuçlanmaktadır.

Bu nedenle bel kayması ameliyatı olması gereken hastalar tedaviden kaçmakta ve ömür boyu kalitesiz bir yaşam sürdürmektedirler.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Aybars Akkor tarafından Türkiye'ye getirilerek bel kayması ameliyatlarında ilk kez kullanılmaya başlanan ?Spineassist Robot? sistemi, endişeleri ortadan kaldırıyor.

?Spineassist Robot? sistemiyle vidaların bilgisayar desteğiyle tam yerine konulduğunu belirten Op. Dr. Aybars Akkor, bu tedavi yöntemiyle bel kayması ameliyatlarında sakat kalma ya da felç olma riskinin tamamen ortadan kalktığını belirterek, 'Spine Assist' ameliyatının riski yok. Bu ameliyat sonrasında 15 dakika yürüdükten sonra oturacak yer arayan hastalarımın tüm ağrıları geçiyor ve hayatları değişiyor.' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber