Valilik basın müdürü rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 20:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevindeyken bir gazete sahibinden ''5 bin YTL rüşvet aldığı'' iddiasıyla tutuklanan Sadi Kahyaoğlu'nun, tutukluğunun sürmesine karar verildi.

Eğirdir Ekspres ve Atabey gazeteleri sahibi Mürsel Erben'den makamında ''rüşvet aldığı'' öne sürülen ve suçüstü operasyonla yakalandığı iddia edilen Sadi Kahyaoğlu, tutuklu yargılandığı Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada yeniden yargıç karşısına çıktı.

Mahkeme başkanı Suat Yürekli, valilik tarafından mahkeme gönderilen, Sadi Kahyaoğlu'nun valilik basın ve halkla ilişkiler müdürü olarak gazetelerin denetimi konusunda yetkili olduğunun belirtildiği yazıyı okudu.

Kahyaoğlu'nun avukatı Faik Yıldız, valilik tarafından gönderilen yazının eksik olduğunu savunarak, müvekkilinin resmi ilan kesme yetkisinin bulunup bulunmadığına ilişkin konunun yazıda yer almadığını öne sürdü. Müvekkilinin, gazetelerin resmi ilanlarını durdurma yetkisinin bulunmadığını belirten Yıldız, Isparta Valiliği'nden bu konuya açıklık getirecek biçimde ikinci kez yazı istenmesini talep etti.

Duruşmada, Kahyaoğlu tarafından alındığı ileri sürülen rüşvetle ilgili, suçüstü olduğu iddia edilen ses ve görüntü kayıtlarına ilişkin dökümler de okundu.

Bu konuda da beyanda bulunan Av. Yıldız, suçüstü operasyon yapıldığı iddia edilen CD görüntülerinin çözümünü kabul etmediklerini, çözümü yapan kişinin konuşma döküm yazılarına ''kendince yorumlar eklediğini'' savundu.

Tarafların isteklerinin dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı Mazlum Şahin, olaya ilişkin tüm kanıtların toplandığını belirterek, esas hakkında mütalaasını vereceğini söyledi. Şahin, mütalaasında her ne kadar sanık Sadi Kahyaoğlu hakkında ''rüşvet almak'' suçundan dava açılmış olsa da taraflar arasında herhangi bir rüşvet anlaşmasının bulunmadığını ve olayın girişim aşamasında kaldığını iddia etti. Şahin, sanık Kahyaoğlu'nun tahliyesine karar verilmesini istedi.

Savunması sorulan Sadi Kahyaoğlu ise 50 gündür süren tutukluğu nedeniyle mağdur durumda bulunduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti duruşmada daha sonra, olayla ilgili mahkemeye dökümleri de sunulan CD görüntülerini izledi. Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda, sanık Sadi Kahyaoğlu'nun tahliye isteğini reddetti ve tutukluluğunun sürmesini kararlaştırdı.

Mahkeme, sanık savunmaları için ek süre isteğini ise kabul ederek, duruşmayı 12 Şubat'a erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber