Öğrencinin gözü Meclis'teki afta

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti ile MHP tarafından hazırlanan teklifin yasallaşmasıyla üniversitede başörtüsü yasağı sona erecek. Çeşitli sebeplerden dolayı üniversiteden ilişiği kesilen 800 bin öğrenci affı bekliyor

BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

AK Parti ile MHP tarafından hazırlanan teklifin yasallaşmasıyla üniversitede başörtüsü yasağı sona erecek. Başörtüsü yasağının kalkmasıyla birlikte, yasak yüzünden bugüne kadar mağdur olan öğrenciler için bir af çıkması söz konusu. Başörtüsü yasağı yüzünden mağdur olan yaklaşık 80 bin öğrenci ile değişik sebeplerden mağdur olan 800 bin öğrenciye bu yasağın kalkmasından sonra af çıkacağı belirtiliyor.

Öğrenci affı için Meclis Genel Kurul gündeminde 3 ayrı af teklifi bulunuyor. Bunlardan birini BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu yaparken, bir başka teklifi DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, diğerini ise CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat verdi.

TEKLİFİ KABUL GÖREBİLİR

CHP başörtüsü yasağının devam etmesi için yoğun çaba göstermesine rağmen AK Parti ile MHP'nin yasağın kalkma- sından sonra bugüne kadar mağdur olan öğrenciler için CHP'li Özpolat'ın öğrenci affı teklifini gündeme getirmeyi planladıkları belirtiliyor. AK Parti ile MHP, Özpolat'ın teklifini yasallaştırırsa başörtüsü yasağının kalkmasında istemeyerek de olsa CHP'nin dolaylı desteği alınacağı ifade ediliyor.

Değişik sebeplerden dolayı 800 bin öğrenci af bekliyor. Ancak başörtüsü yasağı yüzünden de yaklaşık olarak 80 bin öğrencinin mağdur olduğu belirtiliyor. Başörtüsü yasağını sona erdiren yasal değişiklikten sonra Özpolat'ın teklifi yasallaştırılarak 880 bin öğrencinin mağduriyeti giderilecek.

Af teklifi herkesi kapsıyor

AK Parti ve MHP'nin gündeme getirmeye hazırlandıkları CHP'li milletvekili Özpolat'ın daha önceden hazırlayıp TBMM'ye sunduğu öğrenci affıyla ilgili yasa teklifi herkesi kapsıyor. Özpolat'ın Yükseköğretim Yasası'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi, yükseköğretim kurumlarının hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilerden 1980-1981 öğretim yılından itibaren, ?her ne sebeple olursa olsun? ilişikleri kesilmiş öğrencilere, ilişiklerinin kesilmesine neden olan bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve üç sınav hakkı verilmesini öngörüyor. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, hazırlanan teklifin yasallaşması durumunda bugüne kadar mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber