İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Taşradaki 20 fakülte, üniversiteye dönüştürelecek

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, makamında eğitim muhabirleriyle sohbet toplantısı yaptı. Çelik, gazetecilerin gündemdeki sorularına cevap verdi.

20 YENİ ÜNİVERSİTE

20 ile üniversite kurulmasına ilişkin çalışmalar konusunda da bilgi veren Çelik, şunları söyledi:

''Bizim şu anda yaptığımız çalışma üniversitelerin bölünmesinden ziyade, üniversitelerin diğer üniversitelerin himayesinde kurulan illerdeki fakültelerin bir rektörlük çatısı altında birleştirilerek kendi yoluna müstakil üniversite olarak devamlarını, gelişimlerini sağlamak.

Taşrada belli üniversitelere bağlı kurulan fakülteler, ancak o üniversitelerin merkezlerinden himmet buyrulduğu kadar imkan buluyor. Ama müstakil üniversite olur da oranın rektörlük birimleri kurulursa personel dairesi başkanlığı, öğrenci işleri daire başkanlığı, yapı dairesi başkanlığı gibi üniteler bulunursa o zaman o üniversite kendi ayakları üzerinde daha rahat durur ve gelişir.'' Bu konuda YÖK ile birlikte çalışılıp çalışılmadığı sorusuna karşılık Çelik, ''Biz bir çalışma yaptıktan sonra elbette onlarla paylaşacağız. YÖK neticede Türkiye'de üniversitelerin bağlı olduğu, planlamanın yapıldığı yerdir. Ama personel, bütçe meselesi hükümetle ilgilidir'' dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber