Sağlık meslek lisesi yöneticileri 'vekaleten atama' mağduru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığından Devredilen Sağlık Meslek Lisesi Yöneticileri de Mağdur!...

Yönetici Atama Yönetmeliğinin çok gündemde olduğu bu günlerde farklı bir sorunu bize ulaştıran Sağlık Meslek Liselerinin yöneticilerinin sorunlarını memurlar.net ziyaretçileri paylaşıyoruz.

Biz Sağlık Meslek Lisesi idarecileri okullar Sağlık Bakanlığına bağlı olarak çalışır iken idareci olarak görev yapmaktaydık. Ancak o dönemde genel idari hizmetler sınıfındaydık yani bizde idareciler genel idari hizmetler sınıfında çalışıyorduk.

Milli Eğitim Bakanlığına geçince aslında MEB haklı olarak dedi ki "bizde genel idari hizmetler sınıfında Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı yok" görevden alındık ve tekrar vekaleten aynı okullarda görevlendirildik. Doğal olarak tüm oku yöneticileri gibi biz de Eğitim Öğretim Hizmetleri sınıfına alındık.

Ancak bizde de şöyle bir beklenti doğal olarak vardı ki atamalarda bize bir öncelik verilsin veya atamamız hemen yapılsın ki sanırım hiç bir sendika ya da kişide buna itiraz etmezdi hatta hepsi bizim yanımızdaydı.

Şu an Türkiye'de bütün sağlık meslek liselerinin Müdür ve Müdür Yardımcıları Vekaleten görev yapıyor çoğumuzda sağlık bakanlığında yıllarca idarecilik yaptık.Sağlık işleri Daire başkanımızda bizleri asaleten atamaktan yana ancak Sayın Bakan ve Personel genel Müdürüne birilerinin bunu hatırlatması gerekiyor.

Ş.D.

??. Sağlık Meslek Lisesi Müdür Vekili

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber