PKK/Kongra Gel Başkan Yardımcısı, Emekli Sandığından maaş alıyor

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazıcıoğlu haklı çıktı

Eski DEP Van Millitvekili ve terör örgütü PKK/ Kongra Gel Genel Başkan Yardımcısı Remzi Kartal, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ?devletten maaş alan PKK'lılar var? iddiasını doğruladı ve 'evet, maaş alıyorum' dedi.

Kartal, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Zaman zaman problem olsa da Emekli Sandığı'ndan maaşımı alıyorum" dedi.

1991 yılında SHP çatısı altında parlamentoya giren eski DEP Van Milletvekili Remzi Kartal'ın, 16 Aralık 1994'te DEP'in kapatılmasıyla milletvekilliği düşmüş ve yurdışına kaçmıştı.

Yurtdışında yaşamak zorunda bırakıldığını savunan Remzi Kartal, "Bir Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı olarak tüm yasal haklarımı kullanıyorum. Siyasi sebeplerden dolayı milletvekilliğimiz elimizden alındı. Kazanılmış haklarımı kullanıyorum, sonuna kadar da kullanacağım" diye konuştu.

Meclis'e çağrı yaptı

Remzi Kartal, "Yurtdışında kaçak yaşıyorsunuz, bu durumda maaşınızı nasıl alıyorsunuz?" sorusuna, avukatlarına tam yetki verdiğini belirterek, "Bazen maaşımı aldıklarında Emekli Sandığı'nda sorun çıktığını söylüyorlar ama avukatlarım bugüne kadar tüm maaşlarımı aldılar" diye konuştu.

Bu konuyu ilk kez gündeme getiren BBP lideri Yazıcıoğlu, "Devlete kurşun sıkan ve Mehmetçiği şehit eden bir terör örgütünün genel başkan yardımcısı devletten maaş alıyor. Bu konuda TBMM'yi, savcıları ve hukukçuları göreve çağırıyorum. Kırmızı bültenle aranması gereken Kartal, Avrupa'da toplantı üstüne toplantı yapıyor. Bir siyasi temsilci gibi davranıyor. Hükümet bu konuda sessiz durmamalı" dedi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber