10 bin okul müdürlüğü için başvurular başlıyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2003 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 bin okul müdürlüğü için başvurular başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkiye genelinde vekaletle yönetilen yaklaşık 10 bin okul müdürlüğüne atama yapmak için 2 Haziran 2003'te ilana çıkacak.

Ülke genelinde müdürlüğü olan 23 bin eğitim kurumu bulunurken, bunların 10 binden fazlasının (yüzde 45) müdürü vekil olarak görev yapıyor. Bunların 3 binini lise, yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okulları, yaklaşık 7 binini ise ilköğretim okulları oluşturuyor.

Boş ilköğretim ve lise müdürlüklerinin isimleri 23 Haziran'a kadar bakanlığın ?http:personel.meb.gov.tr' internet adresinde ilanla duyurulacak. Geçmiş yıllarda yapılan yöneticilik sınavlarında başarılı olanlar, boş okul müdürlüklerine atanmak için müracaat edecek. Adayların başvuruları 24 Haziran?11 Temmuz 2003 tarihleri arasında okul müdürlüklerince kabul edilecek. İlköğretim okulu müdürlüklerinin atamasını valilikler, lise müdürlüklerinin atamasını ise bakanlık gerçekleştirecek.

Bakan Hüseyin Çelik'in il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgedeki iş takvimine göre, 4?15 Ağustos 2003 tarihleri arasında il ve bakanlık değerlendirme komisyonları, adayları değerlendirme işlemlerini sonuçlandıracak. 20 Ağustos 2003'ten itibaren de Personel Genel Müdürlüğü ve milli eğitim müdürlüklerince atamalar gerçekleştirilecek.

İlköğretim, genel lise ve meslek liselerinin boş okul müdürlükleri ?eşzamanlı' olarak duyurulacak. Adaylar, katıldıkları hizmetiçi eğitim programına göre aynı türden en fazla üç eğitim kurumu müdürlüğü için talepte bulunabilecek. Farklı türden eğitim kurumları için yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Yani adaylar, ya ilköğretim okulu müdürlüğünü ya da lise müdürlüğünü tercih edebilecek. Duyurusu valiliklerce yapılan boş okul müdürlüklerine il dışından başvurular kabul edilmeyecek.

Geçmiş yıllarda yapılan yönetici sınavında başarılı olup da halen atama bekleyen yaklaşık 8 bin aday bulunuyor. ?Adayların 3 tercihte bulunacak olması, genellikle il merkezlerindeki okulların tercih edilmesi ve çevre ilçelerdeki okullara fazla talebin olmaması' gibi sebeplerle ve geçmiş yıllardaki atamalara göre 8 bin adaydan en fazla 3 bininin bir okul müdürlüğüne atanması bekleniyor. Bu durum ise kalan 7 bin okulun yine vekaletle yönetilmeye devam edileceği anlamına geliyor.
Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber