Subay, astsubay ve uzman jandarmalar yılın dört ayında emekli olabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU İLE UZMAN JANDARMA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 8 inci maddesinin son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"Emeklilik hakkını kazananlar, emekliliklerini Ocak, Şubat, Temmuz veya Ağustos ayları içinde isteyebilir. Bu aylar dışındaki emeklilik istemleri ancak, ilgili kuvvet komutanı, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının hizmet gerekleri itibarıyla uygun görmesi halinde kabul edilebilir."
MADDE 2- 28/5/1988 tarihli ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) Emeklilik hakkını kazananlar, emekliliklerini Ocak, Şubat, Temmuz veya Ağustos ayları içinde isteyebilir. Bu aylar dışındaki emeklilik istemleri ancak, Jandarma Genel Komutanının hizmet gerekleri itibarıyla uygun görmesi halinde kabul edilebilir."
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GENEL GEREKÇE
Türk Silâhlı Kuvvetlerinde görev yapan subay, astsubay ve uzman jandarmaların emeklilik haklarına ilişkin usul ve esaslar, 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 8 inci ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 26 ncı maddelerinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeler uyarınca emeklilik hakkını kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmalar, emekliliklerini Ocak ve Şubat ayları içinde isteyebilmektedirler.
Tasarı ile, emeklilik hakkını kazanan subay, astsubay ve uzman jandarmaların, Ocak ve Şubat ayları dışında Temmuz ve Ağustos aylarında da emekliliklerini isteyebilmelerine imkân verilmesi amaçlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ
MADDE 1 - Madde ile; emeklilik hakkını kazanan subay ve astsubaylara, emekliliklerini Ocak ve Şubat ayları dışında Temmuz ve Ağustos aylarında da isteyebilmelerine imkân verilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 2 - Madde ile; emeklilik hakkını kazanan uzman jandarmalara, emekliliklerini Ocak ve Şubat ayları dışında Temmuz ve Ağustos aylarında da isteyebilmelerine imkân verilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 3 - Yürürlük maddesidir.
MADDE 4 - Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber