İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yardımcı doçent, başı taşla ezilerek öldürülmek istendi

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Handan Tunç, alan çalışması yapmak üzere iki akademisyenle birlikte gittiği Van'ın Edremit İlçesi'nde kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Tunç'un kafasını taşla ezmeye çalışan saldırgan, çantasını alarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, YYÜ Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Handan Tunç, 18 Eylül'de bir arkeolog ve bir jeolog arkadaşı ile birlikte saha çalışması yapmak üzere Kadembastı Mevkii Şamran Kanalı kıyısına gitti. Çalışmalarına başlayan ekip, yaklaşık bir saat tepelere doğru tırmandıktan sonra, bu noktada birbirlerinden ayrılmaya karar verdiler. Yrd. Doç. Dr. Handan Tunç, kanal kıyısındaki araca geri dönmek üzere ekipten ayrıldı. Ekibin diğer üyeleri ise tepelere doğru inceleme gezisine devam etti. Yrd. Doç. Dr. Handan Tunç, kanalın üst kesiminde beton köprüye yakın bir noktada saldırıya uğradı. Önce büyük bir taş ile sırtına darbe alan Tunç, olayı şöyle anlattı:
"Sendeleyerek geriye doğru döndüğümde, çalışma alanına giderken daha önce karşılaştıkları bisikletli şahıs ile yüz yüze geldim. Saldırganın elinde bu kez, iki eliyle zor taşıyabildiği başka bir taş vardı ve üzerime doğru hızla geliyordu. Bu sırada 'Ne istiyorsunuz? Ben buralıyım, istediklerini verebilirim' diye bağırdım. Yüzüme doğru gelen taştan kurtulmak için sola doğru eğildiğinde bu taş hızla sağ omuz ve boyun kesimine çarptı ve yere savruldum. Daha sonra omzunda çapraz asılı bulunan çantayı hızla çeken saldırgan, çantayı alamayınca bu kez bütün ağırlığıyla üzerime çökerek ve boğazını sıkarak çantayı çıkarmaya çalıştı. Nihayet çantayı alan saldırgan, hızla doğudaki vadiden yukarıya, Edremit çöplüğü yönüne doğru yönelerek ortadan kayboldu."

Saldırı olayından sonra 'İmdat' çığlıklarına rağmen kimse gelmeyince yaklaşık 200 metre ileride bulunan araca sürünerek ulaşmaya çalıştığını anlatan Tunç, bağırmasına rağmen çevrede bulunan insanların "tuzak" sandıkları için yardıma gelmediklerini anlattı. Araca ulaştıktan sonra yanına gelen iki kişinin yardımı ile polise haber verildiğini belirten Yrd. Doç Dr. Handan Tunç, "Bir süre sonra arkadaşlarım da aracın yanına döndüler, olayı orada öğrendiler ve polisi beklemeye başladılar. Polis haber verildikten 40 dakika sonra gelerek olay yerini inceledi ve polis aracıyla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldım. Buradan önce Van Devlet Hastanesine, sonra da YYÜ Araştırma Hastanesine getirilerek muayene edildim ve ağır darp izleri saptandı" diye konuştu.

İlk tedavisinin ardından bel, sağ omuz, sol ayak bileği bölgelerindeki ağır travma teşhisi konulan Tunç, hastaneden taburcu olduğunu ve tedavisinin evde devam ettiğini söyledi

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber