''SSK hastanesi'' adı tarihe karışacak

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum kuruluşlarına hastaneler kurum tabiplikleri sağlık evleri, sağlık ocakları, sağlık merkezleri, dispanserler Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.

Türkiye'deki sağlık birimlerinin yönetim ve denetiminde tek patron Sağlık Bakanlığı olacak. Kamu kuruluşlarındaki sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi için kanun tasarısı hazırlandı. Tasarı yasalaştığında 'SSK Hastanesi' adı tarihe karışacak. Sağlık Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği SSK ve devlet hastanelerini daha önce ortak kullanıma açılmıştı. İki bakanlık, hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na bağlanması konusunda da anlaşmaya vardı. Sağlık birimlerinin etkin hizmet vermesini amaçlayan tasarı; TBMM, TSK, Cumhurbaşkanlığı, üniversiteler hastane ve polikliniklerini kapsamayacak. Bu kuruluşların dışında kalan kamuya ait sağlık üniteleri Sağlık Bakanlığı ile ilişkilendirilecek.

YETKİLER AKDAĞ'DA
Bakan Akdağ'ın kısa bir süre sonra Bakanlar Kurulu gündemine getirerek, TBMM'ye göndermeyi planladığı tasarının üçüncü maddesinde, "Kamu kurum ve kuruluşlarına ait tüm sağlık birimleri, buralarda çalışan personel, taşınır ve taşınmaz mallar, araç, gereç, malzeme, demirbaş, taşıtlar, her türlü hak ve yükümlülükler ve bütçe ödenekleri ile birlikte bedelsiz olarak Bakanlığa devredilir" hükmü yer aldı.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber