Görevde yükselme eğitimi ve değişen mevzuat üzerine bir değerlendirme...

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi il özel idaresi ve belediye çalışanlarının görevde yükselmesine ilişkin yönetmeliğin bazı maddeleri Danıştay tarafından iptal edilmiştir.

Ancak ilgi yönetmeliğin iptal edilen maddeleri ilgili makamlar tarafından henüz hazırlanmadığından bir boşluk doğmakta ve maalesef beklemekten başka da çare bulunmamaktadadır.

Bizlere ve ilimizde bu yönetmeliğe tabi diğer kurum personellerinden 2003 yılı görevde yükselme sınavına katılmaya hak kazanan arkadaşlara aynı yıl yürürlükte bulunan mevzuattan eğitimlerimiz verilmiştir.

Soru: Görevde yükselme yönetmeliğinin iptal edilen maddeleri ne zaman yazılacak ve yayımlanacak?

Soru: 2003 yılındaki mevzuattan eğitimi verilen ve soruların çıkacağı belirtilerek dağıtılan ders notları halen geçerli olacakmı?

Soru: 2003 yılında eğitim alan personel 3030 sayılı büyükşehir kanununundanmı yoksa yeni kanundanmı sorumlu olacak, soruların doğru yanıtlarını hangi kanuna göre yanıtlayacak.?

Soru: 2003 yılında eğitim alan personel, 657 sayılı yasadaki değişiklikleri dikkate alarak yeni düzenlemeye göremi soruları cevaplandıracak yoksa eğitim aldığı dönemdeki mevzuat hükümleri mi geçerli olacak?

Soru: Görevde yükselme sınav soruların hazırlayan MEB Ölçme Değerlendirmede çalışanların elinde soru hazırlamak üzere hangi ders notları bulunmaktadır. Değişikliklerden haberdarlarmı?

Soru: Ölçme değerlendirme servisinin soru hazırlama tekniği açısından kontrolü yapılmaktamıdır?

Örneğin en son yapılan sınav sorularından bir tanesi: "Gaziantep Belediyesi hangi tarihte Büyükşehir olmuştur?"

Amaç sınava giren personele mevzuatı öğretmek olmalıdır. Yoksa bir belediyenin hangi tarihte büyükşehir olduğu ve bunun kaç sayılı resmi gazetede yayımlandığı önemli olmamalıdır. Bu ezbercilikten başka birşey olmaz ve sınav sonundada hiç kimsenin işine yarayacak bir bilgi olmadığı için unutulup gidecektir.

Bu boşluk nedeniyle ve halen elimiz kolumuz bağlı bir şekilde beklediğimiz için ikimilyonun üzerinde çalışan memurun tek sesi olması nedeniyle memurlar. net' in bu konuyu gündeme taşıyacağını umuyor ve diliyoruz. Diğer kamu kurumlarının aksine belediye memurlarının tabi olduğu yönetmelik malesef İçişleri Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanmakta ve onların bu boşluğu doldurmalarını beklemekteyiz.

Teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

Haber gönderen: ?
Çalıştığı Kurum: ... Belediyesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber