TFF'den, kulüplerin 'maçlar ertelensin' çağrısına cevap!

Omicron varyantı ile vaka sayılarının 70 bine dayanmasından sonra kulüplerin "maçlar ertelensin" başvurusuna cevap veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), maç erteleme gibi bir uygulama olmayacağını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2022 15:23, Son Güncelleme : 08 Ocak 2022 15:43
TFF'den, kulüplerin 'maçlar ertelensin' çağrısına cevap!

Futbol kulüplerinin artan koronavirüs vakaları sebebi ile "maçlar ertelenesin" talebine, "Müsabakalarda Uygulanacak Kovid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat'ta değişiklik" başlığıyla cevap veren TFF, "Kulüplerin futbolcularına yaptırdıkları Covid-19 PCR test sonuçlarına göre pozitif vakalar ve hastalığı geçirmekte olanlardan dolayı müsabakalar ertelenmez." kararını açıkladı.

'Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesi hükümleri uygulanmaz'

"Kulüplerin pozitif vaka veya hastalığı geçirmekte olan futbolcuları nedeniyle, oynama uygunluğu olan futbolcuların sayısının 9'un altına inmesi nedeniyle müsabakaya çıkamamaları halinde, anılan kulüp/kulüpler hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte, anılan kulüp/kulüpler için Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesi hükümleri uygulanmaz." denilen açıklama şöyle devam etti:

Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarında, Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün 8. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen takip eden sezonda Ziraat Türkiye Kupası'nda yer alamayacağına dair hüküm uygulanmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber