Erdoğan'ın sözcüsü, iki kitabının tanıtımı için 19 ilde 1896 billboard kiraladı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın sözcüsü Akif Beki'nin iki kitabının tanıtımı için 19 ilde 1896 billboard binlerce dolara kiralandı. Yayınevinin tüm kitaplar satılsa dahi elde edeceği gelir 45 bin YTL

Başbakanlık Basın Sözcüsü Akif Beki'nin iki kitabının tanıtımı için başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere, 19 ilde 1896 billboard kiralandı. Beki'nin 10 bin adet ikinci baskıları yapılan ?Kara Liste? ve ?İndus Vadisi'nin İncileri? adlı kitaplarının geliri, iki farklı satış fiyatından 45 bin YTL'yi bulurken, sadece İstanbul'da yapılan tanıtım harcaması 10 bin dolara mal oldu.

KİMSEDEN TORPİL YOK

Elips Kitabevi'nden çıkan kitapların 5 bini 6 YTL'den, 5 bini de 3 bin YTL'den satışından elde edilecek gelir 45 bin YTL olacak. 2-11 Şubat'ta tanıtımları yapılacak kitaplar için sadece İstanbul'daki 100 billboarda ödenecek kira bedeli 10 bin dolar. Tanıtım bedelinde kolaylık sağlanıp sağlanmadığı sorulan yayınevi yetkilileri, reklam için hiç kimsenin kendilerine ?torpil' yapmadığını söyledi.

Yayınevi yetkilileri, 2006 Temmuz'unda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait billboard ve megalight'ların pazarlama faaliyetini yapan Ströer Kentvizyon şirketiyle anlaştıklarını söyledi. Ströer'le yapılan anlaşmada pazarlık payının da olduğunu ifade eden yetkililer, toplamda 10 bin dolarlık anlaşma yaptıklarını belirtti. Yetkililer ayrıca, istendiği takdirde anlaşma ile ilgili her türlü belgeyi açıklayabileceklerini söyledi. Her ilde farklı bir kira bedeli olması nedeniyle basılan 10 bin adet kitabın 19 ildeki tanıtımının maliyeti bilinmiyor.

Ströer Kentvizyon şirketi, İstanbul Gümüşsuyu'ndaki 8 katlı binada hizmet veriyor. Alanında uzman 6 ayrı kuruluşu aynı çatı altında toplayan şirketin İstanbul, Ankara ve İzmir'le birlikte 37 kentte 300'ü aşkın çalışanı var.

KİTABINDA FİŞLENMEYİ ANLATTI

AKİF Beki'nin 27 Mayıs ihtilali döneminde fişlenen gazetecileri ve fişleyenleri anlattığı kitabı ilk etapta 5 bin adet basıldı. Beki'nin ikinci kitabı ?İndus Vadisi'nin İncileri? de ilk olarak 5 bin adet basıldı ve 3 YTL'den satışa sunuldu. Kitabın internette yayınlanan tanıtımında Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun imzası bulunuyor. Koru kitabı övgü dolu sözlerlerle şöyle anlatıyor: ?Anlatım iyi bir romancının ilk özelliğidir; Akif Beki'de bu özellik fazlasıyla var. Yıllardır yakından izlediğim için biliyorum: İlgilendiği konular romana çok müsait, yazıldığında sürükleyicilik etkisini hemen hissettirebilecek konular... Günümüze yansımaları olan bir Adem ile Havva öyküsü ya da farklı bir kıyamet senaryosu sayılabilecek sürprizlerle dolu bu roman da, geniş kitlelere fark ettirilebilirse, beğeniyle okunacaktır.?

Başbakan'ın ?tercümanı'

1971 doğumlu Akif Beki, İstanbul Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı mezunu. 1990'da gazeteciliğe muhabir olarak başlayan Beki, Zaman gazetesinde, Flash TV'de, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News gazetelerinde çalıştı. 1998'de Kanal 7 Washington Temsilcisi oldu. 2001'de Ankara Temsilcisi olarak geri çağrıldı. Yeni Yüzyıl'da yazdığı cemaat ve tarikat yapılarını inceleyen iki çalışması kitaplaştırıldı. Başbakan Erdoğan'ın zihin dünyasını konuşma dili üzerinden analiz eden üçüncü kitabı da 2003'te ?Erdoğan'ın Harfleri? adıyla yayımlandı.

Bülent ŞANLIKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber