İ.Ü'nün yeni rektörü belil oldu

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, dün Sezer'in Kemal Alemdaroğlu'nu görevden alma kararıyla boşalan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü koltuğuna üniversite içinden bir ismi atadı. İşte İÜ'nün yeni rektörü...

YÖK Kemal Alemdaroğlu'ndan boşalan İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü koltuğuna Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Cantel'i vekaleten atadı.

Cumhurbaşkanı Sezer, dün İstanbul Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nu görevden almış, karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

CANTEL: 6 AYLIĞINA ATANDIM

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü'ne vekaleten atanan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel, ''İÜ'nün renginde bir değişiklik olmayacak. Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyete bağlılık anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz'' dedi.

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun İÜ Rektörlüğü'nden alınmasının ardından bu göreve getirilen Prof. Dr. Centel, yaptığı açıklamada, ''vekaleten 6 aylığına rektörlüğe atandığını, rektör seçimleri yapılana kadar bu görevde kalacağını'' söyledi.

''Atama yazısının bu sabah geldiğini'' belirten Prof. Dr. Centel, şunları kaydetti: ''Kamu hizmetlerinin aksamaması gerekir. Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınması, önemli ve üzücü bir olay. Cumhurbaşkanlığı tasarrufu. Kaldı ki Cumhurbaşkanı, yüksek yargı organı başkanlığı yapmış bir kişi.

Ben bu görevi şerefle taşıyacağım. İstanbul Üniversitesi'nin renginde bir değişiklik olmayacak. Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik cumhuriyete bağlılık anlayışımızdan taviz vermeyeceğiz.''

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber