TBMM, Ceza Kanunu'nu 'Zinasız' kabul edecek

Haber Giriş : 23 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Brüksel'de bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TBMM'nin pazar günü toplanacağını bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de, TBMM'nin 26 Eylül Pazar günü saat 15.00'de olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı'na başvuracaklarını söyledi. TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin çağrıyı yarın yapacak.

Vali Erol Çakır Öğretmenevi'nde düzenlenen ''1. Türkiye Üstün Yetenekli Çocuklar Kongresi''nin açılışına katılan Arınç, buradan ayrılışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, bir gazetecinin ''Zina tartışmaları dış ilişkilere yansıyacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Zina tartışmaları belli yerlerde sürdürülmeye çalışılıyor. Yoksa gördüğümüz kadarıyla gerçekte hukuki zeminde böyle bir tartışma yok'' diye konuştu. ''Meclis'in olağanüstü toplanıp toplanmayacağı'' sorusu üzerine de Arınç, ''böyle bir çağrı yapıldığını'' hatırlatarak, ''Ben de 1-2 gün içinde karar verip, Meclisimizi olağanüstü toplantıya herhalde çağıracağım. Bu konuda bir talep var biliyorsunuz'' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, TBMM'nin 26 Eylül Pazar günü saat 15.00'de olağanüstü toplanması için TBMM Başkanlığı'na başvuracaklarını söyledi. Benzer öneriyi bugün Mehmet Ağar AK Parti'ye teklif etmişti.

Çelik, gazetecilerin sorusu üzerine, olağanüstü toplantıda sadece TCK tasarısının, yürürlük ve yürütme hükümlerini içeren 2 maddesinin görüşüleceğini kaydetti.

Faruk Çelik, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulunacak.

İLK OLARAK BAKAN AYDIN AÇIKLADI

Devlet Bakanı Mehmet Aydım, TBMM'nin pazar günü olağanüstü toplanacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile görüşmesinden sonra açıklama yapan Aydın, TBMM'nin pazar günü toplanacağını söyledi.

AĞAR NE DEMİŞTİ?

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar bugün düzenlediği basın toplantısında ''Eğer illa (CHP'nin arkasına takıldı) görüntüsü vermek istemiyorsa kendisi de bir önerge versin. Böyle bir komplekse de bence gerek yok. Bir olağanüstü toplantı çağrısı da kendisi yapsın. İki olağanüstü toplantı çağrısı birleştirilir aynı günde çıkar" dedi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TBMM'nin Pazar günü olağanüstü toplanacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen ile görüşmesinden sonra AA muhabirine açıklama yapan Aydın, TBMM'nin pazar günü toplanacağını söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin çağrıyı yarın yapacak.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 13.30'da Meclis Başkanı Arınç'ı Brüksel'den telefonla aradı. Bu görüşmede Erdoğan, Arınç'a, Meclis'i 26 Eylül pazar günü toplamak istediklerini söyledi.

AK Parti'nin TCK'nın görüşülmeyen iki maddesi ile birlikte yürütme ve yürürlük maddelerinde komisyona çekilen Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanun Tasarısı ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Kanunu Tasarısı'nın da ele alınmasını istediği öğrenildi.

TBMM Başkanı Arınç'ın her iki başvuruyu da değerlendirdiği ve buna göre Meclis'in toplanmasına ilişkin çağrıyı yarın yapacağı belirtildi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber