İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur maaşları açıklandı: Bordroda dikkat çeken detay

Milyonlarca memurun maaş bordroları e-devlet üzerinden erşime açıldı. E-Devlet şifresi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bordro sorgulama ekranında memurlar Ocak ayı için yarın alacakları maaşlarını öğrenebiliyorlar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2022 10:26, Son Güncelleme : 14 Ocak 2022 15:19

GELİR VERGİSİ DETAYI: e-Devlet'te YOĞUNLUK VAR

Memur maaşları için de asgari ücret kadar olan kısmı için gelir vergisi kesintisi yapılmaması yasalaşmıştı. Bordrolarda gelir vergisi tutarının '0' olarak görüldü. Memurlar sosyal medyada e-devlette yoğunluktan dolayı maaş bordrolarına ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade ettiler.

ZAM ORANI YÜZDE %27,91

Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Ocak 2022 tarihli genelgesi ile memur ve sözleşmeli personelin zam oranını %27,91 olarak açıklamıştı.

% 2,5'LİK ZAM HAFTAYA KALDI

Mecliste görüşmeleri devam eden yüzde 2,5'lik artış için ise Meclis Genel Kurulu dün yeterli sayıda toplanamadığı için memurların yüzde 2,5'lik zammının da olduğu kanun teklifi haftaya görüşülecek.

SOSYAL MEDAYADA YER ALAN MAAŞ BORDROSU: GELİR VERGİSİ '0'

Soysal medyada memurların paylaştığı bordroda ise gelir vergisinin '0' olarak yazıldığı görüldü. İlerleyen aylarda asgari ücret düzenlemesi ile gelir vergisi kesintisin etkisi daha da net olarak karşımıza çıkacak.

İşte paylaşılan o resimler;

Kaynak: SGK Rehberi

memurlarnet maaş robotu için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber