Emniyet müdüründen Guiness'lik şiir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Anmak, bin 419 mısra ve 57 kıtalık "Mum Işığında" adlı şiir kitabıyla 'en uzun şiir dalında' Guiness rekorlar kitabına girmek için başvuru yaptığını söyledi.

Anmak, 9. şiir kitabı 'Mum Işığında'yı Adana Valisi İlhan Atış'a hediye etmek üzere makamında ziyaret etti. Kitabın gelirini 9 ay önce kurulan Adana Otizm Derneği'ne bırakacağını açıklayan Anmak, bin 419 mısra ve 57 kıtalık tek şiirden oluşan kitabıyla en uzun şiir dalında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için de başvuru yaptığını söyledi. Daha önce yazdığı kitapların gelirlerini de başta şehitler ve şehit yakınları için kurulan dernek ve vakıflar olmak üzere birçok hayır kurumuna bağışlayan Anmak,

"Amacım duygularımı şiirlere dökerken, kitaplardan kazandığım paranın, vatan için harcanmasını sağlamak. Yaptığım bağışların hepsinin amacına ulaştığına inanıyorum. İlk olarak 500 adet basılan kitabın sayısını yoğun istek olursa artırabilir ve derneğe daha büyük katkı sağlayabiliriz" dedi.

Vali Atış ise, dernek çalışmalarını büyük özveriyle takip ettiğini belirterek, "Anmak gibi sanatsal yönü de gelişmiş olan bir polisle çalışmaktan onur duyuyorum. Sanatsal yeteneğini aynı zamanda hayır işleri için kullanıyor, bu beni çok mutlu etti" dedi.

Kitabın gelirinin bağışlandığı Otizm Derneği Başkanı avukat Özlem Arıoğlu da, 9 ay önce kurulan derneğin özellikle çocuklara hizmet verdiğini belirterek, aradan geçen zamanda birçok kapıyı çaldıklarını fakat ilk desteği Anmak'ın kitabıyla aldıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber