BBP Genel Başkanı Destici'den Cumhurbaşkanlığı makamına hakarete tepki

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Sedef Kabaş'ın bir televizyon programında Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret içeren ifadeler kullanmasına ilişkin, "Gazeteci ya da medya mensubu olmak hiç kimseye bir başkasına yahut kurumlarımıza hakaret hakkı vermez." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2022 23:46, Son Güncelleme : 23 Ocak 2022 09:22
BBP Genel Başkanı Destici'den Cumhurbaşkanlığı makamına hakarete tepki

Destici, yaptığı açıklamada, "Sedefle makyajlanmış kabaş bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı makamına ve milletin oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza hakaret içeren yakışıksız sözleri, basın ahlak ve ilkelerine sığmadığı gibi düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilemez." ifadelerini kullandı.

Sözleri şiddetle kınadığını ve reddettiğini bildiren Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"Hukuk elbette böyle edepsiz bir saldırganlığa seyirci kalmamış ve gerekli yasal işlemler yapılarak Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı düşmanlığı demokratik eleştirilerin çok dışına çıkmış ve açıkça taraf olan sözde gazeteci ifadesinin alınmasının akabinde tutuklanmıştır. Süreç gördüğümüz kadarıyla provoke amacıyla baştan kurgulanmış, senaryosu yazılmış TV programından başlayarak kelepçelenme numarasından tutuklanmaya giden sonuca kadar artistlere taş çıkartacak şekilde başarıyla oynanmıştır.

Hukuk elbette bundan sonra bunu da değerlendirecektir. Gazeteci ya da medya mensubu olmak hiç kimseye bir başkasına yahut kurumlarımıza hakaret hakkı vermez. Herkes teröre, şiddete başvurmadan ve bir başkasına hakaret etmeden fikir düşünce ve ifade hürriyetine sahiptir. Lakin bu ilkelere uymazsa elbette hukuka hesabını verecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber