İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DGS ile lisansta hazırlık gören AÖF öğrencilerine duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
DGS ile lisansta hazırlık gören AÖF öğrencilerine duyuru

16.12.2007 tarih ve 26732 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmeliğin dokuzuncu maddesinde ?...Programda aldığı derslerden en fazla iki dersten başarısız olan öğrenciler, başarısız oldukları dersleri üçüncü sınıfta almak kaydıyla, üçüncü sınıfa kaydedilirler...? şeklinde bir düzenleme yapılmış ve Lisans Öğrenimine Hazırlık programına kayıtlı öğrencilerin bir üst sınıfa en fazla iki dersten borçlu geçmelerine imkan tanınmıştır.

Bu değişiklik kapsamında Anadolu Üniversitesi 08.01.2008 tarihli senato kararı ile Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde:

?Ek Madde 3-Lisans Öğrenimine Hazırlık Programında iki yarıyıl sonunda veya ek süreyi kullanarak üçüncü yarıyılın sonunda en fazla iki dersten FF, YZ veya DZ notu alan dikey geçiş öğrencileri başarısız oldukları dersleri üçüncü sınıfta almak kaydıyla, 2,00 genel not ortalaması aranmaksızın üçüncü sınıfa kaydedilirler. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programına dahil olan dersler genel not ortalamasına katılmaz.?

şeklinde bir değişikliğe gitmiştir.

Yapılan bu düzenlemeyle Anadolu Üniversitesince yürütülen ve uzaktan eğitim ilkelerine göre egitim yapan İktisat, İşletme fakültelerinde Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı'na kayıtlı ve en fazla iki dersten sınıf tekrarı yapan öğrenciler başarısız oldukları derslerden 3 sınıfa borçlu olarak geçeceklerdir. Hazırlık sınıfında 1 yada 2 dersten başarısız olan öğrencilerin 3. sınıfa kayıtları yapılacaktır.

Durumu yukarıdaki açıklamalara uyan öğrencilerin bulundukları illerdeki aöf bürolarına başvurmaları gerekir.

ÖNCEKİ UYGULAMA

Lisans Öğrenimine Hazırlık Programında okuyan öğrenciler hazırlık sınıfında sorumlu oldukları 4 fark dersten başarılı oluncaya kadar hazırlık sınıfını tekrar etmek zorunda idiler. Başka deyişle tüm dersleri başarmadan 3. sınıfa kayıt yaptırma imkanları yoktu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber