Memur Sendikaları: İstediğimiz zam 15 Katrilyon ek yük getirir

Haber Giriş : 24 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur konfederasyonları istenen zammın bütçeye getireceği yük konusunda da anlaşamadı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in 72 katrilyon lira olarak açıkladığı ek yükün toplantıda telafuz edilmediği, bürokratların 29 katrilyon liralık, konfedarasyonların da 15 katrilyon liralık bir ek yük hesapladığı öne sürüldü.
Hükümetle memur konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerde, istenen zammın bütçeye yüküyle ilgili hesaplama konusunda da bir farklılık ortaya çıktı.
Hükümet adına toplu görüşmeleri yürüten Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, memur konfederasyonlarının en düşük memur maaşının 840 milyon lira olması yönündeki talebinin bütçeye getireceği yükün 72 katrilyon lira olduğunu açıkladı.

Ancak toplu görüşmelere katılan sendika temsilcilerinden edinilen bilgilere göre, görüşmeler sırasında hükümet kanadı bu yükü 29 katrilyon lira olarak dile getirdi. Memur konfederasyonları da ``yarısını verseniz yeter`` karşılığını verdi. Memur konfederasyonlarının hesaplamalarına göre, sosyal yardımlar ve diğer kalemlerde yapılacak artışların da eklenmesiyle kamu çalışanlarına yapılacak zammın bütçeye yükü 15 katrilyon lira olarak gerçekleşecek.
Sendikacılar, yüzde 8 zamma göre hazırlanan 2005 yılı bütçe ödenek tavanlarına bakıldığında personel için 30 katrilyon liralık bir ödenek ayrıldığını, hiç bir şekilde gelecek ek yükle birlikte bu rakamın 72 katrilyon lirayı bulmayacağını savundular.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber