Toptan: Eğitim öğretim süresini 200 güne çıkarmamız lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 23:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Bence çok kısa süre içerisinde bizim eğitim öğretim süresini en az 200 güne çıkarmamız lazım" dedi.

Toptan, Özel Okullar Birliği Derneğince Antalya'da düzenlenen "Ortaöğretim Sisteminde Arayışlar" sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim öğretimdeki süreye değindi.

Bakan olduğu dönemde Türkiye'deki eğitim öğretim süresinin 165 gün olduğunu hatırlatan Toptan, bunun az olduğunu düşündüklerini ve çeşitli araştırmalar yapılarak eğitim öğretim süresinin 180 güne çıkarıldığını söyledi.

Avrupa'daki eğitim süresinin ortalama 210 gün olduğunu, Japonya'da ise 232 gün olduğunu belirten Toptan, "Şimdi 180 gün eğitim yapacaksın elalem 210-230 gün yapacak. Ondan sonra küresel rekabete katılmak istiyorsunuz, bu çok zor iş. Beni ziyarete gelen eğitimciler, eğitim sendikaları var, bunu neden dile getirmiyorsunuz? İşin doğrusu kimsenin işine gelmiyor. Niye gelmiyor? Öğretmen aşağı yukarı 3 ay tatil yapacak. Okul yönetimi memnun, Bakanlık da, 3 ay okullarda problem olmayacak. Ama bunu yapamayız arkadaşlar. Bu sesin sizlerden çıkmasını bekliyorum. Bence çok kısa süre içerisinde bizim eğitim öğretim süresini en az 200 güne çıkarmamız lazım" dedi.

Toptan, zorunlu eğitimin de mutlaka 8 yıldan 12 yıla çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber