Belediye Başkanı'na hapis ve görevden men cezası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Şubat 2008 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BURSA'nın Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Fen İşleri Müdürü Gülay H. ve İmar eski Müdürü Ülkü Ö. hakkında, kaçak yapıldığı öne sürülen binayı yıkmadığı gerekçesiyle, 5'er ay hapis ve 2'şer ay 15 er gün memurluktan men cezası verildi. Mahkeme verilen bu cezaları erteledi.

Bursa'da Nilüfer İlçesi sınırlarındaki bir otomotiv yan sanayiine ait fabrikaya, kaçak bina yapıldığı ve bunu yıkmadığı gerekçesiyle, Nilüfer'in CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fen İşleri Müdürü Gülay H. ile İmar eski Müdürü Ülkü Ö. hakkında, ?Görevini kötüye kullanmak' suçundan 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar aşamasına gelen duruşma bugün tamamlandı. Mahkeme, suçunu sabit gördüğü Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fen İşleri Müdürü Gülay H. ile Ülkü Ö.'ye 5 er ay hapis ve 2 ay 15'er gün memuriyetten men cezası verdi. Mahkeme sanıkların iyi halini dikkate alarak bu cezaları tecil etti.

Haklarında verilen karara itiraz edeceğini söyleyen Bozbey, ?Binada kaçak yapı yok. Bilirkişi incelemesinde inşaatı uygun gördüğü yönünde rapor bildirdi. Buna rağmen hüküm verildi. Temyiz hakkımızı kullanacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber