Öğretmen çiftin çocuğu 153 gündür komada!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2008 23:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde 153 gündür hayata tutunmayan çalışan minik "Ege Mahir Yıldız"ın, yaşaması için ince bağırsağın yanı sıra artık karaciğer nakline de ihtiyacı var.

Öğretmen bir çiftin çocuğu olarak 1 Eylül 2007'de dünyaya gelen ve 9 Eylül'den bu yana da İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren minik Ege'nin hayatla mücadelesi devam ediyor.

Yaşadığı çeşitli sağlık sorunları nedeniyle ince bağırsağının tamamı, kalın bağırsağının ise yarısı alınan Ege Mahir'e yaşaması i çin ince bağırsak nakli yapılması gerekiyordu. Ancak geçen süre içinde sağlık sorunları nedeniyle devamlı ilaç kullanılmak zorunda kalınması ve minik bebeğin damardan beslenmesi nedeniyle artık Ege Mahir'in bir de karaciğer nakline ihtiyacı var.

Hergün destek telefonu ve mesajları alan Yıldız ailesi, gelecek müjdeli haberi büyük bir umutla bekliyor. Baba Ümit Fikret Yıldız, şu an sağlı k durumu iyi olan oğulları için halen uygun bir donör bulunamadığını belirterek, "Geçenlerde 3 aylık bebeğini düşüren bir anne, kürtaja giderken beni aradı ve 'eğer uygunsa organlarını bağışlayayım' dedi. O zor durumunda bile aklına Ege gelmiş. Destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.

-AMELİYATI MÜNCİ KALAYOĞLU YAPACAK-

Ege Mahir'in, Özel Memorial Hastanesinin organ bekleme listesinde de yer aldığını kaydeden Yıldız, organ çıkması halinde ameliyatın aynı hastanenin Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ümit Fikret Yıldız, "Organlar toprak olup gidecek, oysa onlar bizim umudumuz. Ortada kurtulma olasılığı olan bir can var. Bizim yaşadığımız, herkesin başına gelebilir. İnsanlardan organ bağışı konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

Ege Mahir'in yaşaması için "0-9 yaş arası 0 Rh" kan grubuna sahip, beyin ölümü gerçekleşmiş bir çocuğun organlarının bağışlanması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber