Erzincan eksi 25 derecede dondu!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 25 dereceyle Erzincan'da ölçüldü.

Diğer illerde ise gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum'da eksi 24, Ardahan'da eksi 22, Kars'ta eksi 17, Ağrı'da eksi 14 ve Iğdır'da eksi 6 derece oldu.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının, Ardahan'da eksi 14, Erzurum'da eksi 8, Erzincan'da eksi 3, Kars ve Ağrı'da eksi 9, Iğdır'da ise 2 derece olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Yetkililer, bölge genelinde yarın akşamdan itibaren aralıklarla kar yağışı beklendiğini, yağışın ardından sıcaklıklarda birkaç derece düşüş olabileceğini söylediler.

-KIRKLARELİ-

Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde dün gece başlayan kar yağışının kent merkezini etkilemediği, merkeze bağlı Dereköy köyünde kar yağışının etkili olarak devam ettiği bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının en yüksek 3, en düşük sıfırın altında 1 derece olduğu kent merkezinde karla karışık yağmurun aralıklarla bugün ve yarın devam edeceğini belirttiler.

Yetkililer, kar yağışının etkili olduğu Dereköy'de kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığını, Dereköy Sınır Kapısı'nda ulaşımı sağlayan yolda Karayolları ekiplerince temizleme ve tuzlama çalışması yapıldığını, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği söylediler.

-EDİRNE-

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışının, aralıklarla salı gününe kadar etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, bugün hava sıcaklığının 3 derece olduğu kentte yarın sıcaklığın 1 derece düşeceğini, kar yağışının hafif aralıklarla etkisiz olarak salı gününe kadar devam edeceğini kaydettiler.

Yetkililer, Edirne Belediyesi ve Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarına devam ettiğini, kent merkezi ve köylerde kapalı yol bulunmadığını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber