Turkcell-BKM'den mobil imza

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL- Turkcell ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) iş birliğiyle, Turkcell mobil imza müşterileri, başka bir şifre almaya gerek kalmadan kredi kartlarıyla mobil imzaları ile internetten alışveriş yapabilecek. Projeyle, mobil imza, ?dünyada ilk defa? kredi kartıyla internetten yapılan alışverişlerde kullanılacak. Sistemi kullanacaklar, internetten alışverişte şifre onaylamak yerine mobil imzalarını kullanacak.

Güvenli alışveriş

Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, sistemle kredi kartı sahteciliğine karşı etkili tedbir alındığını, teyid riskini devretme gibi faydalar sağlandığını belirtti. Mobil imzaya 5 bankayla başladıklarını ve şu anda 12 civarında bankanın bunu kullandığını belirten Serdar, ?Güvenlik çekincesiyle internetten alışveriş yapmayan tüketiciye biz diyoruz ki, bu sistem aracılığıyla rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz? diye konuştu. Cenk Serdar, önümüzdeki hafta Barcelona'da bir konferansta mobil imzayı anlatacaklarını ifade etti.

Dünyada bir ilk

BKM Bilgi İşlemden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gülçür ise sistemin, internet üzerinden yapılan alışverişlerde bir mesajla kart sahibini doğrulayan bir sistem olduğunu, Turkcell'le gerçekleştirdikleri sistemin dünyada bir ilk olduğunu dile getirdi. Gülçür, 3DSECURE denilen sistemle sahtekarlık ve ters ibrazda yüzde 80 azalma olacağını, e-ticaretin ise yüzde 100'ün üzerinde artmasının beklendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber