TOKİ geldi, kiralık evler boş kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bir zamanlar kiralık ev bulmanın imkansız olduğu Bilecik'te ev sahipleri evlerini kiraya vermek için denemedik yol bırakmıyor.

TOKİ konutları ile birlikte Bilecik'teki konut sorunu büyük ölçüde çözülürken, şehir merkezindeki ev sahipleri aylardır boş duran dairelerine kiracı bulabilmek için denemedik yol bırakmıyor. İlanla kiracı arayan ev sahipleri, kiraları da büyük ölçüde düşürdü.

Bundan birkaç yıl önce Türkiye'nin konut açığı en fazla olan illeri arasında gösterilen Bilecik'te, istendiği zaman ev bulmak imkansızdı. Mevcut kiracı evi boşaltmadan diğer kiracılar talip olurken, ev sahipleri ise kiracılar arasından kiracı beğeniyor, istedikleri depozito ve kiraya evlerini veriyorlardı.

Ancak, 3 yıl önce başlayan TOKİ konutları Bilecik'in makus talihini değiştirdi. TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesin ardından şehir merkezindeki bir çok vatandaş TOKİ'ye taşındı ve yüzlerce ev boş kaldı. Yaklaşık 6 aydır evler boş dururken, evin sabit giderlerini ödemek zorunda kalan ev sahipleri ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Kiracı bulamadıkları için evleri boş duran ev sahipleri, kiracı bulabilmek için denemedik yol bırakmıyor. Evlerinin önlerine pankart asarak kiracı arayanların yanı sıra, cadde ve sokakların müsait yerlerine, işyerlerinin camlarına ilan asan, gazetelere ilan veren ev sahipleri kiracı bulamamaktan dert yanıyor.

Evleri aylarca boş duran ev sahipleri kiraları da büyük ölçüde düşürdü. Merkezdeki 4 odalı ve 130 metrekare civarındaki evleri sonbahar aylarında 400 YTL'den kiraya vermek isteyen ev sahipleri, evleri 6 aydır boş durunca kira miktarını 300 YTL'ye kadar indirdi, ancak hala kiracı yok. Evinde kiracı olan evsahipleri ise kiracı çıkmasın diye kira artışından vazgeçip kira indirimine bile gitmek zorunda kalıyor.

Bir zamanlar kiracılar arasından kiracı beğenen, yüzlerce dolar depozito isteyen, canı istediği kadar kira artışı yapan ev sahipleri, evleri boş kalınca 'hey gidi günler' derken, kiracılar ise kıymete binmenin keyfini sürüyor.

Bu durumdan en çok memnun olan bir kesim ise öğrenciler. Bilecik Üniversitesi öğrencileri geçtiğimiz yıllarda ev bulmakta hayli zorlanırken veya buldukları evi tutabilmek için olmadık şartlara razı olurken, şimdi ev bulmakta zorlanıyor. Aparman dairesi yöneticileri öğrenciye kiraya daire verilmemesi için karar bile alırken, şimdi öğrenci bulmak için ilan bile vermeye başladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber