Çiçek: Rektörlerden bir beklentimiz yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, rektörlerden bir beklentilerinin olmadığını belirterek, "Hukuk neyi emrediyorsa, onu ortaya koyarak bu işlemlerin sürdürülmesi gerekiyor." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

YÖK Kanunu'nun Ek 17. maddesinde yapılacak değişiklikle ilgili bir gecikme olup olmayacağının sorulması üzerine Çiçek, şu anda Anayasal sürecin işlediğini söyledi.

Meclis'te 411 milletvekilinin 'evet' oyu ile Anayasa değişikliğinin gerçekleştiğine değinen Çiçek, Cumhurbaşkanı'nın 15 günlük inceleme yetkisi bulunduğunu hatırlattı.

Çiçek, "Bu süreç tamamlanmadan öbürüne geçmek, işi intibalarla, izlenimlerle değerlendirmek yerine hukuki gerekçelere bağlı olarak değerlendirmek daha doğru olur. Bunun için bu süreç işliyor." dedi.

Bugün bazı üniversitelerde yasağın kaldırıldığı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda olduğu için dışarıda ne olup bittiğini izleme imkanı olmadığını söyledi.

Çiçek, "Kimse ne yapacaksa bana sorarak, bize sorarak yapmıyor. Kim ne yapacaksa hukuka sorarak yapmalı. Hukuk içinde, kanun nizam çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir." diye konuştu.

Herkesin gerginliğe, taşkınlığı, istismara imkan verecek davranışlardan kaçınması gerektiğini vurgulayan Çiçek, "Bizim isteğimiz budur." diye konuştu.

"REKTÖRLERDEN BİR BEKLENTİMİZ YOK"

"Rektörlerden özel bir beklentiniz var mı?" şeklindeki soru üzerine Çiçek, kimseden hukuk dışı özel bir beklentilerinin olmadığını aktardı.

Çiçek, "Milletimizin ne beklentisi varsa onu dikkate almak gerekecektir. Hukuk neyi emrediyorsa, onu ortaya koyarak bu işlemlerin sürdürülmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

CHP'nin üniversitelerde başörtüsüne özgürlüğü getiren Anayasa değişikliğinin iptali için, Anayasa Mahkemesi'ne yapacağı başvurunun hatırlatılması üzerine Çiçek; Deniz Baykal'ın 2002 yılında bu sorunu çözeceğine dair beyanda bulunduğunu anımsattı.

Çiçek, ortada bir sorun bulunduğunu ve bu sorunun hukuk çerçevesi içinde çözülmesi gerektiğini aktardı.

"ÇAĞRIMIZIN ARKASINDAYIZ"

Ana muhalefet partisinin, 2 partinin görüş birliği ile ortaya koyduğu çözümü beğenmemesi durumunda kendisinin bir başka çözüm sunması gerektiğinin altını çizen Çiçek, CHP'nin hiçbir çözüm üretmediğini ifade etti.

"Sıkıntıyı ortadan kaldıralım, endişesi olanların bu endişesini ortadan kaldıracak düzenlemeyi birlikte yapalım" çağrısında bulunduklarını hatırlatan Çiçek, bu çağrılarının arkasında durduklarını yineledi.

Bakan Çiçek, "Kim bu noktada olumlu bir teklif getiriyorsa biz ona 'sen bu teklifi niye getiriyorsun' demeyiz. "şeklinde konuştu. Çiçek, CHP'nin konuyu istismar ettiğini söyledi.

Çiçek, başka bir soru üzerine Belediyeler Kanunu'nun bugünkü toplantıda ele alınmadığını, bununla birlikte İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili değerlendirmelerini sürdürdüğünü dile getirdi.

"Konuyu, kısa sürede neticelendirmemiz zaten Anayasal zaruret icabıdır." diyen Çiçek, gelecek yıl 29 Mart'ta seçim yapılacağını bu nedenle söz konusu düzenlemenin 29 Mart 2008 tarihinden önce yasalaşıp yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, "Bu konudaki çalışmaları neticelendirmek istiyoruz.'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber