Google'ın Android'i haziranda piyasada

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 23:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Arama motoru Google'ın teknoloji şirketleriyle geliştirdiği mobil telefon yazılımı Android dünyanın en büyük telekom fuarlarından Barselona'da tanıtıldı.

Android'in cep telefonları için yaygın işletim sistemi haline gelmesini uman Google'ın sözcüsü Barry Schnitt, çok sayıda teknoloji firmasının Android'in kendi teknolojilerinde nasıl çalıştığını gösterdiklerini belirterek, "İşler yolunda gidiyor" dedi.

ARM, Marvell, Texas Instruments, Qualcomm, NEC, ST Microelectronics firmaları, fuarda bugün Google'ın yazılımıyla çalışan prototiplerini gösterdiler.

Google, geçen kasımda aralarında China Mobile, HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, T-Mobile, Telefonica, LG ve eBay'in bulunduğu 34 şirketin katılımıyla oluşturulan "Open Handset Alliance" grubuyla Android yazılımını geliştireceğini açıklamıştı.

Uzmanlar, Android yazılımının bir endüstri standardı haline gelmesinin Google'ı mobil telefonda bir numaralı arama motoru yapacağı ve önemli reklam geliri sağlayacağı yorumunda bulunuyorlar.

Android işletim sistemiyle çalışan ilk telefonun bu yılın ikinci yarısı satışa çıkması bekleniyor.

YAHOO, MICROSOFT'UN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Yahoo Yönetimi, Microsoft tarafından yapılan 44,6 milyar dolarlık satın alma önerisini, yetersiz bularak resmi olarak geri çevirdi.

Yahoo tarafından yapılan açıklamada, Microsoft'un teklifinin, Yahoo'nun gerçek değerinin altında olduğu kaydedildi.

Microsoft ile Yahoo birleşseydi, dünyanın en büyük bilsiyar teknolojisi şirketi olarak, internetin arama motoru lideri Google'a ana rakip olacaktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber