MEB Yüzde 2'den De Vazgeçti

Memur olarak çalışmakta iken öğretmen olmak isteyenler her gün yeni bir zorlukla karşılaşıyor. 2002 ve 2003 yıllarında, kamu kurumlarında çalışanlar KPSS puanı ile öğretmen atamalarına katılabilmekte, öğretmen olarak atananlar çalıştıkları kurumlardan aldıkları muvafakat ile yeni görevlerine başlayabilmekteydi. Ancak, muvafakat işlemlerinde yaşanan sorunlar, MEB'in uygulama değişikliğine gitmesine neden olmuştur. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2002 YILINDAKİ UYGULAMA

2002 yılında memur olarak çalışan bir kişi KPSS'ye girip, aldığı KPSS10 puanı ile diğer adaylar gibi öğretmen atamalarına katılabilmekteydi. Aday, öğretmen olarak yerleşince, MEB, adayı çalıştığı kurumdan talep etmekte, çalıştığı kurum bu talebi uygun görünce de aday öğretmen olarak görevine başlayabilmekteydi.

Ancak, bu muvafakat talepleri sırasında bazı kurumlar olumsuz yanıt verince boş kalan öğretmen kadroları miktarı arttı ve MEB bunun üzerine uygulamayı değiştirdi. İlk değişiklikte adayın başvurmadan önce kurumundan muvafakat yazısı getirmesi istendi. MEB daha sonra, srunlar devam edince, bu uygulamayı da kaldırdı.

2004 YILINDAKİ UYGULAMA

2004'lü yıllarda, memur olarak çalışanların KPSS puanı ile başvuru yapma imkanı kaldırıldı. Memur olarak çalışanlar, MEB'in kurumlar arası naklen atamalar için ayırdığı kontenjanlar ölçüsünde başvurabilecekti. Bu oran o yıllarda yüzde 10 idi, daha sonra yüzde 2'ye düşürüldü. Atamalardaki kıstas ise "hizmet süresi" idi.

2007 YILINDAKİ UYGULAMA

MEB'in bu uygulamasına rağmen bazı adaylar hala KPSS puanı ile başvuru yapıp atanmaya çalışmak isteyince ve kanuna uygun olmayan durumlar ortaya çıkınca, 2007 yılından itibaren MEB bilgi işlem teknolojilerini kullanarak yeni bir sisteme geçti. Hali hazırdaki sistemde MEB kimin çalıştığını kimin çalışmadığını Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığı bilgiler çerçevesinde bilebilmektedir. Bu bilgiler sisteme yansıtılmış olduğundan, şuan çalışmakta olan bir adayın KPSS puanını kullanarak öğretmen atamalarına katılma imkanı bulunmamaktadır.

Özetle, memur olarak çalışanların öğretmen olarak atanma imkanı oldukça zorlaşmıştır. 2008-1 öğretmen atamalarında, diğer yıllarına aksine memur olarak çalışanlara kontenjan dahi ayrılmamıştır.

Adayların, yukarıdaki hususları göz önünde bulundararak, bir kamu kurumunda memur olarak göreve başlamaya ve başlamamaya karar vermesi gerekmektedir.

2008-1 KILAVUZUNDA KONUYA İLİŞKİN OLARAK YAPILAN AÇIKLAMA

2.7. Kamu kurum ve kuruluşlarında kadro karşılığı sigortalı, sözleşmeli ve kadrolu (aday veya asıl) olarak halen görev yapanlar ile ayrılmış olanların sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirmesi yapılmayacaktır. (vekil, ücretli vb. öğretmenlik yapanlar hariç)

2.8. 2008-1 atama döneminde; açıktan atama, kurumlar arası atama ve beden eğitimi alanına milli sporcuların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber