Savaş fırsatçıları yine sahnede!

Sosyal medya dolandırıcıları, Rusya-Ukrayna savaşını da fırsata çevirdi. Ukrayna'daki halka yardım ettiklerini iddia eden kişiler, açtıkları profil hesaplarla para talep etmeye başladı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 26 Şubat 2022 07:35, Son Güncelleme : 26 Şubat 2022 07:46
Savaş fırsatçıları yine sahnede!

Ukrayna'daki savaş resimlerini ve videolarını paylaşan sahtekarlar, insanların iyi niyetlerini suiistimal ederek, ceplerini doldurma peşine düştü. Global ölçekte yapılan sahte yardım kampanyaları 'Plant A Tree' kullancısı adıyla ve Save Ukraine (Ukrayna'yı Kurtar)' adıyla başlatıldı. Hesabın daha önce de Türkiye'de büyük yangın felaketi sırasında para topladığı tespit edildi. Ancak toplanan paraların nereye gittiği bilinmiyor. Aynı sitede bağışlar hesap numarası ile veya alışveriş sitelerinden yapılacak olan alışveriş gelirleri ile toplanıyor.

İşin Türkiye tarafında da birçok sahte yardım hesabı açıldığı görülüyor. Profillerde daha önceki resmi yardım kampanyalarının fotoğrafları kullanılıyor. Tırların üzerinde 'Yaraları birlikte saralım' yazılı afişlerin olduğu görülüyor. Yine bağışlar belli hesap numaralarına isteniyor. Ancak toplanan paraın nerede olduğu veya kime ulaştırıldığı konusunda bir bilgi verilmiyor. Halen açık duran bu sahte profillerin, belli bir bağış rakamına ulaştıktan sonra kapanacağı da tahmin ediliyor. Uzmanlar, resmi kurumlar dışında sosyal medyadan yardım toplamanın yasak olduğunu ve tespit edilmesi durumunda hukuki işlem başlatılacağını ifade ediyor.

Kaan Zenginli

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber