Bakan Çelik:İstihdam paketi hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, istihdam paketiyle ilgili taslağın hazır olduğunu belirterek, "Yakında sosyal tarafların ve siyasi partilerin görüşüne sunacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ve 16 arkadaşının imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan kanun teklifinin, doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerge kabul edilmedi.

Önerge üzerinde Hükümet adına söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kanun teklifinde öngörülen konuların hazırladıkları Acil Eylem Planında da yer aldığını ifade ederek, "Bu sene hazırladığımız bir istihdam paketi var. Bunun tartışmasını Bakanlar Kurulunda tamamladık ve ortaya bir taslak çıktı. Hazırladığımız taslağı çok yakında sosyal tarafların ve siyasi partilerin görüşlerine sunacağız" diye konuştu.

İstihdam konusunda yürüttükleri çalışma için hiç kimseden icazet almayacaklarını belirten Çelik, işsizlik sorununun tüm dünyada önemli bir konu olduğunu bildirdi.

Çelik, Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 9.7, AB'de ise yüzde 8.7 olduğuna işaret ederek, bu oranların gelişmiş ülkelerde de yüksek olduğunu söyledi.

İşsizlik Sigortası Fonunda bu yılın ocak ayı itibarıyla 31 milyar 360 milyon lira biriktiğini ifade eden Çelik, bu fondan toplam 962 bin 475 kişiye 1 milyar 377 milyon lira ödendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber