Toplu görüşmelerin üçüncü randevusu Salı günü

Haber Giriş : 26 Eylül 2004 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur maaşlarına yapılacak zam için toplu görüşmelerin üçüncü turu Salı günü yapılacak

Yetkili memur sendikaları ile Kamu İşveren Kurulu, 28 Eylül Salı günü toplu görüşme masasına üçüncü kez oturacak. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'ndaki geçici maddeye göre bu yıl için 15 Eylül'de başlayan toplu görüşmelerin üçüncü toplantısı, 28 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek.

Toplu görüşme masasında yetkili sendikaları bulunan Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen, halen 481 milyon lira olan en düşük devlet memuru maaşının, sosyal yardımlar hariç, net 840 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Sendikalar ayrıca, "Uzlaştırma Kurulu'nun 2003 ve 2004 yılları için verdiği, ancak hükümet tarafından uygulanmayan kararlarından doğan yüzde 17.85'lik farkın bu maaş artışında yer almasını, kurul kararlarındaki diğer sosyal hak ve tazminatların günün koşullarına göre artırılmasını" istiyor.

Gelecek yılbaşından itibaren enflasyonun çalışanlar aleyhine gerçekleşmesi durumunda farkın, bir sonraki maaşlara yansıtılmasını talep eden sendikalar, ayrıca Konut Edindirme Yardımı hesaplarının bir an önce tasfiye edilerek hak sahiplerine yasal faizleriyle birlikte ödenmesinde ısrar ediyor.

Memur sendikalarının açıklamalarına göre, Kamu İşveren Kurulu, daha önce gerçekleştirilen iki toplu görüşmede de zam konusunda herhangi bir rakam önermedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilen ikinci toplu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, kurulun, mali konulardaki net teklifini, 28 Eylül'de gerçekleştirilecek görüşmede yetkili sendikalara bildireceğini açıklamıştı. 4688 sayılı yasaya göre, toplu görüşmelerin 30 Eylül'e kadar sonuçlanması gerekiyor. Bu tarihte sendikalar ve Kamu İşveren Kurulu arasında anlaşmaya varılamaması halinde, Yüksek Hakem Kurulu Başkanı ve 4 öğretim görevlisinden oluşan Uzlaştırma Kurulu devreye girecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber