13 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 13 Şubat 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-AKP İL BAŞKANLARI TOPLANIYOR

-AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, parti genel merkezinde yapılacak AKP İl Başkanları toplantısında konuşacak. (Saat:11.00)

-TÜRBAN TARTIŞMASI SÜRÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulan anayasanın 10 ve 42. maddelerine değişiklik öngören türbanla ilgili düzenlemeye ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Yükseköğretim Kanunu'nun ek 17. maddeye ilişkin muhalefetten beklenen öneri gelmezken AKP ve MHP'nin sürece ilişkin çalışmaları devam ediyor.

-Sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin türban düzenlemesine ilişkin açıklamaları da sürüyor.

-TÜRBANLI ÖĞRENCİYE AF SİNYALİ

-Milli Eğitim Bakanlığı, türbanlı oldukları için üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler için af sinyali verdi. MEB, üniversitelerde türban serbestisi getiren Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini ardından, türban nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilenler için yeni bir düzenleme beklendiğini açıkladı.

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Vakıflar Yasası'nın vetolu maddelerinin görüşülmesine devam edilecek. Türban konusunda ittifak halinde olan AKP ve MHP'nin, Vakıflar Yasası'ndaki görüş ayrılığı devam ediyor. MHP, yasanın derhal çekilmesini isterken AKP'nin yasa konusunda ısrarlı tutumunda değişiklik görünmüyor. (Saat:14.00)

-İSRAİL SAVUNMA BAKANI BARAK KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:11.30)

-GÜL-ERDOĞAN OLAĞAN GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşme için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:18.00)

-GÜL, AB GENEL SEKRETERLİĞİ VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NI ZİYARET EDECEK

-Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ni ve Dışişleri Bakanlığı'nı ziyaret edecek. (Saat:14.00/15.10)

-Gül ayrıca, AGİT Genel Sekreteri Marc Perrin De Brıchambaut ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Tebogo Seokolo'yu Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:10.45/17.00)

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Çevre Komisyonu'nda, Toprak Koruma Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşülecek. Teklifle, 11 Ekim 2004 tarihinden önce, gerekli izinler alınmadan tarım dışı amaçla kullanıma açılan arazilerin, tarımsal bütünlüğü bozmaması halinde, istenilen amaçla kullanımına izin verilmesini öngörüyor. (Saat:10.30)

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı ele alınacak. Tasarıyla, sporculara ücret olarak yapılan ödemeler gelir vergisinden istisna edilecek. Bu ödemeler Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranda vergilendirilecek. Yeni düzenlemeyle teşvikli illerde de asgari geçim indirimi ödenmesi sağlanacak. (Saat:11.00)

-Türkçe'deki Bozulma ve Yabancılaşmanın Araştırılması Komisyonu, çalışma programı yapmak üzere toplanacak. (Saat:11.00)

-CHP'DEN TEB'E ZİYARET

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Sağlık Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Türk Eczacılar Birliği Bakanı Erdoğan Çolak ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret edecek.(Saat:11.00)

-DANIŞTAY DAVASI SÜRÜYOR

-Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin 9 kişinin yargılandığı dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. (Saat:15.00)

-SANAYİ BAKANI ÇAĞLAYAN, YASED'İN KONUĞU

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyesi 100'ün üzerinde yabancı sermayeli şirketlerin CEO ve yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek. Çağlayan, ?Yabancı Sermaye ve Türkiye'nin Sanayi Stratejisi ile Yeni Dönem Sanayi Politikaları? konulu bir konuşma yapacak. (Saat:11.15)

-DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2007 dönemine ilişkin Dış Ticaret Endekslerini açıklıyor. (Saat:10.00)

-TSKB, 2008 HEDEFLERİNİ AÇIKLIYOR

-Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) 2007 yılı performansı ve 2008 hedefleri, bir

basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacak. (09.30)

-ULUSAL PLATFORMLAR'DAN BASIN TOPLANTISI

-Bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ulusal Platformlar Güçbirliği, gündemdeki konuları değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:11.00)

-YÖK GENEL KURULU YARIN TOPLANIYOR

-YÖK Genel Kurulu yarın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında ikinci kez toplanıyor. Toplantı'da geçen hafta kurulda görüşülmeyen katsayı meselesinin yanı sıra Başkanvekili seçimleri ve ÖSS kılavuzu konularının görüşülmesi ve kılavuza katsayı düzenlemesinin eklenmesi bekleniyor.

-EĞİTİMDE GAZETE KUPÜRÜ DÖNEMİ

-Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gazete kupürlerini ders kitaplarından edinilen bilginin pekiştirilmesinde kullanacak. 2008-2009 eğitim dönemi itibariyle gazete kupürlerinden ?ucuz ders kitapları? olarak faydalanılması planlanırken, bu sayede öğrencilerin deste edindiği bilgiyi güncel bilgi ile harmanlaması amaçlanıyor.

-IMF İLE YEDİNCİ GÖZDEN GEÇİRME'NİN TAMAMLANMASI MART'A KALIYOR

-IMF ile 7. Gözden Geçirme'nin planlandığı gibi bu ay tamamlanması zora girdi. Sosyal güvenlik reformunun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçmesini bekleyen Niyet Mektubu IMF'ye gönderilemezken, Komisyonun gündemine reformu almaması nedeniyle gözden geçirmenin onaylanmasının Mart ayına sarkması olasılığı belirdi.

-BİREYSEL EMEKLİLİK KATILIMCILARI 1 MİLYON 483 BİNE ULAŞTI

-Bireysel emeklilik sisteminde toplam katılımcı sayısı 1 milyon 483 bin 271'e, sözleşme sayısı 1 milyon 605 bin 232'ye yükseldi. Katılımcılardan toplanan fon tutarı 4 milyar 655.3 milyon YTL'ye, yatırıma yönlendirilen tutar 3 milyar 924 milyon YTL'ye ulaştı.

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, 1 milyar 148.9 milyon YTL'lik fon tutarı ile şirket bazında birinci sırada yer aldı.

-DSP'Lİ VEKİLDEN ?ŞİİRLİ? SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

-DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü 26 yıl önce yazdığı bir şiirle kutladı.

-TÜRKİYE, DÜNYACA ÜNLÜ GEO GEZİ DERGİSİ'NİN 116 SAYFALIK ÖZEL SAYISINDA

-İspanya'da yayınlanan dünyaca ünlü aylık gezi dergisi GEO, 116 sayfalık özel sayısını Türkiye'ye ayırdı. Dergi, Türkiye'yi coğrafyasından tarihine, Anadolu'da yaşamış inançlarından doğa zenginliklerine kadar pek çok konuda fotoğraflar eşliğinde tanıttı.

-Dergide, Mevlana Celaleddin Rumi ve Mevlevilik geniş yer bulurken, Anadolu'da yaşadığına inanılan "Noel Baba" San Nicolas'tan da bahsediliyor. Hamam kültürünün ilgiyle işlendiği dergide, Türk mutfağına ilişkin özel bir gastronomi dosyası da veriliyor.

-TÜRK VE ALMAN GENÇLER SİNEMAYLA ANLAŞACAK

-Türk ve Alman gençler, sinemanın ortak diliyle Ankara'da bir araya gelecek. Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfı'nın düzenleyeceği ?Avrupa Birliği Gençlik Değişimi? projesi ile Türk ve Alman gençler, ?Avrupa Mitleri? konulu kısa film çekecek. Kısa film yolculuğunda çeşitli eğitimlere ve atölye çalışmalarına katılacak gençlerin süreç içinde, Avrupalılık bilincine uygun olarak karşılıklı anlayış ve hoşgörü geliştirmeleri ve dinler arası anlayışı, karşılıklı diyalogla arttırmaları amaçlanıyor.

-FAHİR ATAKOĞLU GRAMMY ADAY ADAYI ALBÜMÜYLE TURNEDE

-Ünlü piyanist Fahir Atakoğlu, 3 dalda ?Grammy? aday adayı olan son albümü ?Istanbul in Blue? ile 5-9 mart 2008 tarihleri arasında Türkiye turnesine çıkacak.

-ÜNLÜ FRANSIZ FOTOĞRAFÇI VETU ANKARA'DA

- Hacettepe Üniversitesi, dünyaca ünlü Fransız fotoğrafçı Laurence Vetu'yu ağırlayacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber