PKK elebaşısı Karayılan korkudan korumasını öldürttü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 10:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın korumalarından birinin öldürüldüğü iddia edildi. İddiaya göre terörist Karayılan'ın kendisinin takip edilip edilmediğini anlamak için yaptığı test sonucunda koruması öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 6 kez havadan gerçekleştirilen operasyonlarla kampları yerle bir edilen terör örgütü zor günler geçiriyor. Moral ve psikolojik olarak çöküntüye uğrayan terör örgütünün elebaşları da, kendilerinin güvenlik güçleri tarafından takip edilip edilmediğini anlamaya çalışıyor. Örgütün elebaşlarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

İddia şu şekilde: "Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan, kısa süre önce daha güvenli olduğu düşüncesiyle Kandil Dağı'nın İran sınırlarında kalan bölümüne geçti. Karayılan, kendisinin dağda, mağarada takip edilip edilmediğini anlamak için bir test yaptı. Uydudan takip edildiğinden şüphe eden Karayılan, cep telefonunu korumasına vererek 'bulundukları yere yakın birkaç kilometre uzaklıktaki bir yerden yanındaki başka bir teröristin telefonunu aramasını istedi. Telefon çalmaya başladığı anda nerden geldiği belli olmayan roket veya füze korumasını paramparça etti."

Güvenlik güçleri, Karayılan'ın telefonunun koordinatlarını belirleyip füze veya roketlerin oraya kilitlendiği ileri sürülüyor. Karayılan'ın bu olay üzerine tüm telefon ve telsiz cihazlarından uzak durmaya başladığı belirtiliyor.

Terörist Karayılan'ın korumasının başına gelenler filmlere de konu olmuştu. En gerçekçi bir şekilde Süryana filminde gösteriliyor. Bir Arap şeyhini ortadan kaldırmak isteyen Amerika, binlerce kilimetre uzaklıktaki hedefini uydudan tespit edip yok ediyor. Aynı yöntem çeşitli istihbarat örgütleri tarafından da kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber