CHP, Anayasa Mahkemesine gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2008 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP, TBMM Genel Kurulunda geçtiğimiz günlerde kabul edilen iki kanunun bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

CHP, Tanık Koruma Kanunu ile Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, bazı maddelerinin iptalini isteyecek.

CHP, Anayasa Mahkemesine başvuru dilekçesinde, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla; doktorluk, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik ve avukatlığın da aralarında bulunduğu 14 mesleği yapabilmede "Milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk" suçlarından mahkum olmama şartının getirilmiş olmasının, "Anayasanın eşitlik ilkesine" aykırı olduğu görüşüne yer veriyor.

Koruma tedbiri kapsamına alınacak kişiler yönünden yapılan düzenlemenin de Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle Tanık Koruma Kanununun iptali için de başvuruda bulunacak CHP, ayrıca, başörtüsüne üniversitelerde serbestlik getiren anayasa değişikliğinin, Resmi Gazetede yayımlanması halinde bu düzenlemeyi de Yüksek Mahkemeye taşıyacak.

CHP, bu yasama döneminde; 2 kanun ve 1 anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesine götürmüştü. CHP, Hakimler ve Savcılar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve Nükleer santral kurulmasına ilişkin kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması ile cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesini de içeren anayasa değişikliği paketinden 11. cumhurbaşkanının seçimini düzenleyen geçici maddelerin çıkarılmasına ilişkin değişikliğin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber