Erdoğan memur zammına ilişkin yine konuştu

Haber Giriş : 26 Eylül 2004 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, memur maaş zamlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurların yüzde 168 zam talebiyle meydanlarda eylem yaptığını ifade ederek, "Biraz insaf edin. Bütçe dengeleri ne kadar müsaade ederse o kadar zam yaparım, fazlasını yapmak mümkün değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Konyalı işadamlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi.

AB üyeliği sürecine değinen Erdoğan, ''Biz gerek 6 Ekim'de açıklanacak raporda, gerekse Aralık ayında verilecek müzakere tarihi kararında Türkiye lehine sonuçlar çıkacağına samimiyetle inanıyoruz'' diye konuştu.

Erdoğan, memur maaş zamlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

''Birileri meydanlarda eylemler yapıyor. Ne istiyor? Maaşa yüzde 168 zam istiyor... Türkiye, şu anda enflasyonda tek haneli rakamları konuşuyor. Biraz insaf edin... Bütçenin dengeleri nerede, nereden nereye gidiyor? Ondan sonra kalkıp olayın bedelini IMF'ye kesiyorlar. Bunun IMF ile alakası yok, bu bütçe dengesidir. Bütçe dengeleri ne kadar müsaade ederse o kadar zam yaparım, fazlasını yapmak mümkün değil.

Kaldı ki bizim hükümetimiz popülizme asla izin vermeyecektir. Bizim kitabımızda bu yok. Bizim hesabımız millet içindir. Ben kimin parasını kime vereceğim. Kendi kasamdan ödemiyorum ki... Senin paranı alacağım, yine sana ücret olarak ödemek için... Bizden öncekiler önce zam yapıyorlardı, ardından piyasaya zam... Adeta kovalamaca oynanıyordu. Maaşa zam, piyasaya zam, maaşa zam, piyasaya zam... Hesap, kitap bilmeyen, bütçe nedir bilmeyen, anlamayan insanlarla bu işi sürdüremezsiniz. Sen şu anda cebindeki paranın alım gücüne bak.''

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber