Erdoğan, kaos'a vurgu yapan gazeteleri sert eleştirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN MEDYAYA YÖNELİK ÜSLUBUNU SERTLEŞTİRDİ:

Ne haliniz varsa görün!

Başbakan, 'Gazetelerinin baş köşelerinde toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimleri basıyorlar. Biz ne diyoruz: 'Ne haliniz varsa görün' diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, türban düzenlemesi çerçevesinde medyaya ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerinin dozunu artırdı. Erdoğan, medyaya, "Gazetelerinin baş köşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini basıyorlar. Biz ne diyoruz, 'Ne haliniz varsa görün'" dedi, Baykal'ı da, "laikliği yozlaştırmakla" suçladı. Erdoğan, öfkeli olduğu yönündeki eleştirilere ise "Öfke de bir hitabet sanatıdır" yanıtı verdi.

AKP İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

CIMBIZLAYA CIMBIZLAYA: Herkesin uyguladığımız politikalardan memnun olması mümkün olmayabilir. Bizlere karşı gösterilen farklı bir yaklaşım varsa, biz bunlara karşı da cevapsız kalamayız. Zira bize de inanan, güvenen bu ülkede bir kitle var. 1994'te İstanbul'un belediye başkanlığını yaptım. Soruyorum Allah aşkına halkımızın hangi katmanları bizden olumsuz bir yaklaşım gördü? Cımbızlaya cımbızlaya kenarda köşede bulabildikleri birçok olaylarla gazetelerinde haberler yapmaya çalıştılar ama bu tutmadı.

DİKİLİ AĞACI YOK: Şimdi buyurun, Antalya CHP'nin kalesiydi, şu anda AKP'li belediye başkanı var, acaba kimin yaşam tarzına dokunduk? Antalya'nın tarihinde acaba böyle bir hizmet verilebilmiş mi? Sayın Baykal, dikili ağacın var mı senin Antalya'da? Allah aşkına, Sayın Baykal yatıyor, kalkıyor 'laiklik, laiklik.' Başka bir şey konuştuğu yok.

'Laiklik, laiklik' diyerek bu ülkede laikliği yozlaştırdı bu Sayın Baykal. Laiklik bu değil ki. Laiklik tüm katmanlara, inanç gruplarına eşit mesafede olmak, onları güvence altına almaktır. Biz bütün vatandaşlarımıza aynı mesafedeyiz.

ÇIRILÇIPLAK RESİMLER: Ne yazarlarsa yazsınlar, ne resmederlerse etsinler, halkımız her şeyi gayet iyi biliyor. 'Bizi çarşafa sokacaklar' diyorlar. İnsaf ya, affedersiniz gazetelerinizin baş köşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen, çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Affedersiniz ilavelerinizde her şey tamamıyla ortada. Ne yapıldı bugüne kadar. Hangi müdahale yapıldı?

Bu konuda yasama ve yürütme olarak bizim yaptığımız, yapabileceğimiz bir şey mi var, yaptık mı, hayır. O zaman nedir bu feryat? Biz ne diyoruz, 'Ne haliniz varsa görün'. Halk sizi nereye getirecekse getirir, ne kadar gazetenizi alacaksa alır. Beğenirse alır, beğenmezse almaz. Daha ne istiyorsunuz? Yoksa gazetelerinizi de toptan biz mi satın alacaktık? Bunu mu bekliyorsunuz?

KADINA DEĞER VERMEZLER: Bunların 'başı açık olanların geleceği garanti altında olmaz' gibi safsatalarına asla uymayın. Bu tuzağa benim halkım düşmez, ama sakın bu oyuna gelmeyin. Şu ana kadar hiçbir başı açık kardeşim bu ülkede bizden olumsuz bir şey görmediyse bundan sonra da görmez, göremez. Çünkü, onların yaşam şekli de bizim güvencemiz altındadır. AKP grubunda yüzde 10'a yakın kadın milletvekilimiz var. CHP'nin yüzde kaç var? Parmak sayılarını geçmez. Hani kadına değer veriyordun?

ÖFKE HİTABET SANATI: Öfkeli olduğumu söylüyorlar, öfke de bir hitabet sanatıdır. Çünkü ben zulmü alkışlayamam, zalimi de asla sevemem. Kusura bakmasınlar, yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz.

SEVSİNLER SENİ: Provokatif bir çok şeyler olabilir, bunlar özel çekimlerle birlikte mağazalarda falan görüntülerini ortaya koyanlar da oluyor. Artık bu oyunlara gelmeyiniz. Şu anda başörtüsü meselesi için, 'Sadece hükümetin ekonomik noktadaki sıkıntıları gündemden kaldırmak için çıkardığı bir senaryo' diyorlar. Sevsinler seni, ne var ekonomide?

İNCELETTİM, YALAN YAZIYORLAR: Şimdi Batı gazetelerinden, haberler diye, köşe yazıları diye alıyorlar. İncelettim, büyük çoğunluğu yalan, uydurma haberler. Arkadaşlarım onların da üzerinde çalışıyorlar. Orijinallerini koymak suretiyle bunları da ilan edecekler. Bunların, ayrımcılığı ortaya koymak suretiyle kafaları bulandırmaktan başka bir dertleri yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber