14 yaşında evlendirilmek istenen ilköğretim çocuğuna kaymakam sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde evlendirilmek istenen ve bu nedenle okula devam edemeyen ilköğretim öğrencisinin ailesini bu kararından Kaymakam Salih Altun vazgeçirdi.

İlçeye bağlı Çıkrık Beldesi İlköğretim Okulu'nda okuyan 14 yaşındaki kız çocuğunun ailesi tarafından okula gönderilmediği bilgisini alan Yeşilyurt Kaymakamı Salih Altun, öğrencinin ailesini evlerinde ziyaret ederek devlet olarak tüm okul masraflarını üsteleneceklerini söyledi. Aileyi zamansız yanlış ve hukuksuz evlilik fikrinden vazgeçiren Kaymakam Altun, öğrenciyle birlikte okul heyecanını yaşadı. Çıkrık İlköğretim Okulu'nda yarıyıl tatilinin bitip ders başı yapan öğrenci arkadaşlarına 14 yaşındaki kız

çocuğunu kavuşturan Kaymakam Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziyaeddin Solmaz ile birlikte yapılan törene katıldı. Okulun açılışında tekrar arkadaşlarına kavuşma sevinci yaşayan öğrencinin arkadaşları ise, "Seni çok seviyoruz, iyi ki bizimlesin" diyerek sevinç gösterinde bulundu.

Bu arada törende öğrenci ve ailelerine nasihatte bulunan Kaymakam Altun, öğrencilerden sonuna kadar eğitimlerine devam edeceklerine dair söz istedi. Okula gelemeyen öğrenciler konusunda duyarlı olunmasını isteyen Altun, "Bu hususta en büyük yardımı siz öğrencilerden bekliyorum, okula gelmeyen arkadaşlarınızı tespit ediniz ve hep beraber evlerine giderek anne ve babasına, arkadaşımızı neden okula göndermiyorsunuz? 'Biz onun bizimle birlikte okula gelmesini istiyoruz' diyerek, tıpkı bu gün yaptığınız gibi

arkadaşlarınızı bağrınıza basınız" dedi.

Okul yönetiminden de devam etmeyen öğrenciler konusunda çok dikkatli davranmaları ve bu husustan asla taviz vermemelerini isteyen Altun, "Öğrencileri takip edelim, devamsızlık yapan öğrencilerin bizzat evlerine kadar gidelim, gerekirse arayın beraberce gidelim; ama mutlaka bu kardeşlerimizi okula kazandıralım. Eğer aileler tarafından maddi imkansızlıklar gerekçe olarak öne sürülüyorsa, gerekli araştırmaları yapar, devletimizin imkanlarını sonuna kadar bu durumdaki çocukların okuması için seferber ederiz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber