Önümüzdeki günlerde dolar yükselişe geçecek

Haber Giriş : 14 Şubat 2008 22:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Amerikan ekonomisinde yaşanan darboğazın rüzgarı, kıta ötesindeki Türkiye'de esmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde doların yüklelişe geçmesi muhtemel... iyibilgi zoom

Radikal yazarı Mahfi Eğilmez, 'YTL değer kaybeder' başlıklı bugünkü yazısında, IMF ile yürütülen stand by düzenlemesinde öngörülen yedinci gözden geçirmenin sosyal güvenlik reformu yasası TBMM gündemine alınamadığı ele alınamadığını yazdı.

Dünyada yaşanacak yeni ekonomik krizlerin Türkiye'yi ağır biçimde etkileyeceğini ifade eden Eğilmez, dolar değer kaybederken YTL'nin daha çok değer kaybedeceğini, dolayısıyla doların ?nispi' yükselişe geçeceğini anlattı.

Mahfi Eğilmez'inkine benzer bir uyarı Taraf Gazetesi Ekonomi Yazarı Süleyman Acar'dan geldi. Ülkemizde halkın tıpkı Macaristan gibi kendi parasına güveni olmadığını yazan Acar, Türkiye'deki mevduatın yaklaşık yüzde 40'ının döviz olarak tutulduğunu söyledi. Süleyman Acar, önümüzdeki hafta dolar/lira paritesinde dalgalanmalar olacağını kaydetti. Acar, okurlarına dolar, 1 YTL 16 kuruş seviyesine geldiği zaman ellerindeki parayı dolara çevirmelerini, 1.25 seviyesine çıktığında ise dolar bozdurmalarını tavsiye etti.

iyibilgi.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber