Hackerlar ÇYDD sitesini çökertti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ALİ EYVAZ / ANKARA

Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğine karşı çıkan ve bu amaçla Ankara'da yapılan mitingleri organize eden kuruluşlardan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) web sitesinde derneğin Genel Başkanı Türkan Saylan'ın başörtülü fotoğrafına yer verildi. Başörtüsüne özgürlük isteyen hackerler tarafından yapılan bu girişim, bir süre sonra ÇYDD'nin müdahalesiyle son buldu.

ÇYDD'nin sitesini çökerten hackerler, Atatürk ile eşi Latife hanımın birlikte resimlerini siteye yerleştirirken, ÇYDD hakkında daha önce yayınlanmış olan bir takım haberlere de yer verdiler. Ayrıca ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın 1983 yılında Cidde'de umre yaparken çekilmiş başörtülü fotoğrafıyla, Atatürk'ün annesinin başörtülü fotoğraflarının siteye konulduğu görüldü.

"222 A" şifresiyle Ankara'da yapılan mitingten hemen sonra çökertilen site, kısa süre sonra eski haline getirilmişti. Ancak geçtiğimiz hafta site tekrar çökertildi ve bu sefer uzun bir uğraştan sonra site eski haline gelebildi. ÇYDD'nin internet sitesinin son hafta birden fazla hacker gurubu tarafından en çok saldırı alan site olduğu belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber