SGK: KEY ödemelerinde hak kaybı yok

Haber Giriş : 15 Şubat 2008 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1.5 milyon sigortalının çalıştıkları işyerlerine ve KEY işlemlerinin yürütüldüğü kurum ünitelerine kayıtlı olması ve sigorta sicil numaralarının bulunması nedeniyle KEY ödemelerinde herhangi bir hak kaybına uğramalarının söz konusu olmadığını bildirdi.

SGK, 1.5 milyon hak sahibine KEY ödemesi yapılamayacağı iddiaları üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, KEY işlemlerinde kişilere ilişkin verilerin bilgi işlem ortamına aktarılması işlemlerinin hızla yapıldığı belirtilerek, toplam 178 milyon kaydın veri girişinin gerçekleştirildiği bildirildi. Verilerin 6 ay süre içinde ilgili kurumlara gönderildiği kaydedilen açıklamada, "Kurumlar tarafından verilerin yüzde 2'sinde veri giriş hatalarının bulunduğu bildirildi. Bu kayıtlardaki eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmalar da hızla yürütülüyor" denildi. Açıklamada, kurumun sigorta tescil kayıtlarında, 1987-1995 yılları arasında çalışmış olan sigortalılar, emekli olanlar ile e-bildirge uygulamasının başladığı tarihten sonra aktif çalışması olan sigortalılara ait kayıtlarda T.C kimlik numarası eksikliğinin bulunmadığı vurgulandı.

Kısa süreli çalışanlar ile o dönemde işlemleri manuel olarak yapılan çok az sayıdaki sigortalıların T.C kimlik numaralarının SGK'daki mevcut işe giriş bilgileri ve MERNİS ile belirleneceği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ayrıca, kayıtlarda T.C kimlik numarası olmayan sigortalıların, sigorta sicil numaraları, çalıştıkları işyerleri ve KEY işlemlerinin yürütüldüğü Kurum ünitelerine kayıtlı olduğundan, bu kişilerin T.C kimlik numaralarının olmaması hak sahibi olmalarına engel teşkil etmiyor. Sigortalıların KEY ödemelerinde herhangi bir hak kaybına uğramaları söz konusu değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber