Ankara'da protestolu üniversite açılışı

Haber Giriş : 27 Eylül 2004 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Üniversitesi (A.Ü) 2004-2005 akademik yılı, Tıp Fakültesi Ord. Prof. Abdülkadir Noyan Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle başladı. Törende bir grup öğrenci protesto eyleminde bulunurken, bir kişi gözaltına alındı.

Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'ın açılış konuşmasının bitmesinin ardından salonun üst katında bulunan bir grup öğrenci, "Özerk üniversite istiyoruz" diye bağırarak, pankart astı.

Öğrencilerin astığı pankart, bir öğretim görevlisi tarafından kaldırılırken, gruptan bir kişi, Ankara Üniversitesi öğrencisi olmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. A.Ü öğrencisi olan grup ise öğretim üyelerinin müdahalesiyle salondan ayrıldı.

Aras, tören sırasında yaptığı konuşmada, üniversitelerin başarılı olabilmeleri için özerk olmalarının şart olduğunu belirtti. Aras, üniversitelerde geçen yılın sıkıntılarla geçtiğini, bu yıl da aynı şeylerin yaşanmaması için üniversitelere bakışın değişmesi ve akılcı kararların alınması gerektiğini ifade etti.

Aras, konuşmasında araştırma fonlarında el konulan meblağların iade edilmesini ve bir daha el konulmayacağı güvencesinin verilmesini istedi. Aras, üniversite yasasını değiştirme uğruna yapılan kısır çekişmelerin de üniversitelerin bir yılını harcadığını ve huzur ortamını bozduğunu ifade etti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber