Üçü memur 5 kişiye atılan sıvının kezzap olmadığı belirlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2008 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Tarsus ilçesinde, ikisi öğrenci 5 kişiye yakıcı madde atıldığı bildirildi.

Vali Hüseyin Aksoy, "Eğitime yüzde 100 destek Projesi" kapsamında yaptırılacak okulun protokol töreni için düzenlediği basın toplantısının ardından, 11 Şubat Pazartesi günü 2 öğrencinin bacağına yakıcı madde atıldığını, dün meydana gelen olaylarda 3 kamu görevlisinin daha benzer olayla karşı karşıya geldiğini ifade etti. Aksoy, kamu görevlilerinden ikisinin olay esnasında üzerinde pantolon bulunduğunu belirtti.

Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Olaya maruz kalan kamu görevlilerimizin pantolonlu olmasını göz önü ne aldığımız zaman, kamuoyuna yansıyan ve yansıtılan 'mini etek giyildiği için atıldı' yönündeki değerlendirmeler doğru değil. Bunları tamamen psikolojik sorunları olan kişi veya kişilerin yaptığını düşünüyoruz."

Bugün bazı gazetelerde yer alan haberlerde, atılan maddenin kezzap olduğu yönündeki iddialara da değinen Aksoy, incelemelerin laboratuvar ortamında sürdürüldüğünü söyledi.

"Maddenin kezzap olmadığı kesin" diyen Aksoy, "Çalışmalar kısa bir süre sonra neticelendirilecek ve halkımız bilgilendirilecek. Ekiplerimiz, maddenin kezzap olmadığı hükmüne vardı. Hafif bir yanma hissi veren ve kızarıklık oluşturan bir madde" diye konuştu.

Emniyet güçlerinin olayla ilgili hassasiyetle çalıştığını vurgulayan Aksoy, olaya maruz kalan vatandaşların sağlık sorunu yaşamadığını da kaydetti.

Tarsus'ta, ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi B.Y. (13) ile lise son sınıf öğrencisi G.K'nin (17) bacağına ve hemşire A.İ'nin pantolonuna kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından asit benzeri yakıcı madde dökülmesi olayı kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber