'Polisim' diyerek 2 bin 440 YTL'lik kontör çaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde çalışan polis olarak tanıtan kimliği belirsiz dolandırıcı, telefonla aradığı vatandaştan 2 bin 440 YTL'lik kontör çaldı. Dolandırıldığını anlayan vatandaş polise müracaat etti.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi Depoyolu Sokak'ta yürüyen Ekrem A.'yı (50) arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü'nden polis Önder olarak tanıttı. Ekrem A.'ya, kredi kartlarıyla alışveriş yapıldığını öne süren şüpheli, "Kredi kartların şifrelerini kırıp alışveriş yapıyorlar. Şu anda Şırnak'ta işlem yapılıyor. Hemen bir markete git, vereceğim telefon numaralarına kredi kartınla kontör yükle" dedi. Bunun üzerine markete giden Ekrem A., verilen numaralara tam 2 bin 440 YTL değerinde kontör yükledi.

Bir süre sonra aynı kişi, arayarak başka numaralara da kontör yüklemesini isteyince dolandırıldığını anlayan Ekrem A., polise başvurdu. Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri; "Vatandaşlarımız mağdur olmamak için bu tür arayan şahıslara itibar etmesinler. Şüpheli gördükleri kişileri de zaman geçirmeden ihbar etsinler" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber