En sağlıklı zayıflama yöntemi 'yürüyüş'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2008 17:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Antalya Manavgat 1 Nolu Sağlık Ocağı doktoru Serpil Akçacıoğlu, dengesiz beslenmenin ve oburluğun vücudun kilo almasında önemli etken olduğunu söyledi. Akçacıoğlu, kilo veriminin bir diyetisyen doktor kontrolünde yapılması gerektiğini ifade etti.

Günlük yapılan doğa yürüyüşü ve jimnastik hareketleriyle insan vücudundaki kan şekerinin eridiğini belirten Dr. Akçacıoğlu, sürekli yapılan sporla karaciğerde stoklanan şekerin yakıldığını ve ardında da metabolizmanın düzgün çalışmaya başladığını kaydetti. Piyasada satılan zayıflama ilaçları ve çayların reçetesi olmadığından ötürü bir doktorun hastasına tavsiye edemeyeceğini belirten Akçacıoğlu, kilo verimi, kalp, yüksek tansiyon ve beden sağlığı için en etkili yönetimin günlük 2 saat vücudu yormadan doğa yürüyüşü yapmak olduğunu söyledi.

Serpil Akçacıoğlu, "Zayıflamak için en sağlıklı yöntem günlük düzenli yapılan doğa yürüyüşü ile mümkündür. Doğa yürüyüşünde vücudun hareket etmesi ile birlikte ilk önce kandaki şeker yanıyor. Vücut hareketliliği günlük ritmik hale gelince karaciğerdeki stoklanan şeker yanmayan başlıyor. Karaciğerdeki şekerin yanması ile ardından da vücuttaki yağlar erimeye başlıyor. Doğa sporları yürüyüşleri düzenli olursa vücuttaki yağ yakımı daha hızlı olacak ve zararlı toksinle terle dışarı atılacaktır. En iyi zayıflama yöntemi düzenli spor yapmaktan geçiyor. Kalp hastalığı olanlar günlük en az bir saat doğa yürüyüşü yapmalı" diye konuştu.

Öte yandan, Antalya'nın Manavgat ilçesi Tityengöl Linda Otel'de gelen yaşlı turistler günlük 2 saat Titreyengöl-Manavgat arası doğa yürüyüşü yapıyor. Her gün sabah 09.00 ile 11.00 arası Titreyengöl'den doğa yürüyüşü yaparak Manavgat'a gelen turistler ırmak kenarında 30 dakika dinlendikten sonra otellerine geri dönüyor. 6 yıldır kalp romatizması hastalığı ile mücadele ettiğini belirten Alman jeodezi ve fotometri mühendisi (harita mühendisi) bayan Joyce Lochmann (69) Almanya'daki kalp doktorunun ilaçların yanında hastalığı yenmek için düzenli doğa yürüyüşü yapmayı önerdiğini söyledi.

Doğa yürüyüşü yapmak ve güneşli havada moral depolamak için 3 yıldır eşi ile birlikte tatillerini Manavgat'ta yaptıklarını ifade eden Joyce Lochmann, eşi ile birlikte 45 gündür 2 saat Titreyen göl-Manavgat arası doğa yürüyüşü yaptıklarını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber