Meslek liseliler üzgün

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meslek liselerinin üniversiteye geçişte 10 yıldır uğradığı katsayı sorununa çözümün 2009 yılına bırakması meslek liseliler ile sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

Meslek liselerinin üniversiteye geçişte 10 yıldır uğradığı katsayı sorununa çözümün 2009 yılına bırakması meslek liseliler ile sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

Meslek Liselerini Bitirenler ve Mensupları Derneği Başkanı Naci Şahin, katsayı uygulamasının bir yıl daha devam edecek olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Sorunu 'bir hak ihlali' olarak niteleyen Naci Şahin, ihlalin önceki gün yapılan YÖK Genel Kurulu'nda kaldırılmasını beklediklerini, bir yıl ertelendiğini duyunca hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula da "YÖK'ün kördüğüm haline gelen bu sorunu çözmesi, 'katsayıyı kaldırdık' demesi gerekiyordu." diyerek çıkan karara tepki gösterdi. Ziyaettin Sula, ortada apaçık bir adaletsizlik söz konusu olduğu için bir yıl boyunca üzerinde uzun uzadıya tartışılıp çözüm üretilecek bir konu olmadığını kaydetti. Sula, "Zalimce bir uygulamanın kaldırılmasını bekliyorduk, beklentilerimiz boşa çıktı, sükût-u hayale uğradık." dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise YÖK'ün ilk yapması gereken işin '1998 yılında ideolojik bir şekilde getirilen ve çözebildiği soruya değil de diplomaya göre üniversite yolunu gösteren katsayı kararını kaldırmak' olduğunu ifade etti. YÖK'ün kararını 'topu taca atmaya' benzeten Gündoğdu, şunları dile getirdi: "Geç kalmış adalet adalet değildir. Bu sene bu çocukların negatif ayrımcılığa tutulmasının vebalini kim üstlenecek? Eskiden Teziç veya Gürüz vardı, şimdi bir bahane kalmadı. Başörtüsü yasağı ve katsayı bir hak ihlali olduğuna göre bunlara çözüm bulunmasına gerilim diyenlerin bu mazereti ebediyen bitmeyecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber