Norveç'in 100 bin işçi alacağını duyanlar İş Kurumu'na akın etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Norveç'in Türkiye'den 100 bin işçi alacağını açıklamasının ardından işsizler Türkiye İş Kurumları'na akın etmeye başladı. Henüz resmi bir girişim olmadığı halde kurumun Kars İl Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar yurt dışı için başvurularını yaptı.

İş gücünde yaşadığı sıkıntıları Türkiye'deki nitelikli iş gücü ile çözmeyi hedefleyen Norveç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bjarne Hakon, geçtiğimiz günkü ziyaretinde sırasında 100 bin nitelikli işçi talebinde bulunmuştu. Bu talep ülke genelindeki işsizlere umut oldu. Kars'ta bu haberi duyan çok sayıda işsiz, İş Kurumu'nun İl Müdürlüğü'ne akın etti. Sabahın erken saatlerinde binanın giriş kapısında yığılan ve başvuru için sıra bekleyen vatandaşlar, yakınlarına da haber vermeyi ihmal etmedi.

Haydar Aykutlu (42) isimli vatandaş, cep telefonundan 5 kişiyi arayarak İş Kurumu'na gelmelerini ve Norveç için başvuruda bulunmalarını istedi. Daha sonra kendisi de başvurusunu yapan Aykutlu, "Allah'tan ümit kesilmez. Başvurumuzu yaptık." dedi. Bazı işsiz vatandaşlar, sadece Doğu ve Güneydoğu halkının başvurması gerektiğini ifade ederek, "Çünkü bu yörenin insanları işsizdir. Biz anadan doğma işsiziz. Bir umuttur diye geldik başvurduk." dedi.

İnşaatçı olduğunu söyleyen Ekrem Tubay (38) isimli vatandaş ise, "5 kardeşiz, beşimiz de işsiz. Umut yok ama yine de ismimizi yazdırıyoruz. Norveç'e seve seve gitmeye razıyız. Televizyondan duyduk geldik. Norveç hakkında bir bilgimiz yok ama yine de başvuru yapacağız." diye konuştu.

Genellikle inşaat işçileri başvuru için beklerken, gelen vatandaşlar 'bir umuttur' diye isimlerini yazdırdı. İşsizler Norveç'in her alanda işçi istemesinin kendilerini umutlandırdığını kaydeden vatandaşlar, saatlerce İş Kurumu'nun önünde bekledi.

Kurumun panosunda bulunan "Basında çıkan Norveç'e 100 bin işçi alımı haberiyle ilgili resmi olarak hiçbir girişim olmamıştır. Konuyla ilgili kayıt veya alım yoktur. Olduğu zaman İş-Kur panosundan ve internet sitesinden duyurulacaktır." yazısı olmasına rağmen binanın önünden ayrılmayan vatandaşlar başvurularını yaptı. Zaman zaman başvuruların izdihama dönüşmesi nedeniyle de kurum binasında tedbir alan polisler, başvuru sırası gelenleri isim isim çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber