Kapanan köy okulları anaokulu oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2008 18:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kastamonu'da 1997'den bu yana kapalı olan ve birçoğu harabe haline gelen köy ilkokullarına ait binalarda, anaokulu olarak hizmet verecek.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde, 1997'den bu yana kapalı olan ve birçoğu harabe haline gelen köy ilkokullarına ait binalarda, anaokulu olarak hizmet verileceği bildirildi.

Hanönü'nde 20 köy ve 1 mahalle ilkokulu binasında inceleme yapan ilköğretim müfettişleri grup başkanı Bayram Çağılca, ?1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkması sonucunda taşımalı sisteme geçilmesiyle Hanönü'ndeki bütün köy okulları kapanmıştı. Kapatılan 20 köy ile 1 mahalle okulunun binalarında inceleme yaptık. Bu köylerde ilköğretim öncesi anaokulu açılması gündemde. 10 öğrenci bulunabilecek köylerde anaokulu açılabilecek? dedi.

Köylerindeki okul binalarının harabeye döndüğünü belirten köy muhtarları ise ?Köylerimizde genç kalmadı ki çocuk olsun. Değil küçük çocuk, 40 yaşın altında genç kalmadı. Göç ve geçim derdi köylerimizin boşalmasına sebep oldu? dediler.

Bazı köy muhtarları ise harabe halindeki okul binalarını onararak köy odası haline getirdiklerini, düğün, bayram ve diğer özel günlerde kullandıklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber